Flipmode, Flipmode is the greatest

2010-04-26 @ 22:40:11
I den andra del i kategorin "Click, Posse, Crew" tar vi en titt på Busta Rhymes Flipmode Squad.

Flipmode dök upp på Bustas "The Coming" 96 och bestod av: Rah Digga, Rampage, Spliff Star, Lord Have Mercy och Baby Sham.

1998 släppte man sitt enda album "The Imperial" som jag räknar som en klassiker och är en av mina dyrgripar i skivsamlingen.  Albumet är till största del producerat av DJ Scratch men innehåller även beats från Tony Touch, Swizz Beatz, Da Beatminerz m fl.

Flipmode var en tillskillnad från många andra "Co-signs" en grupp bestående av högst kompetenta rappare, Rah Digga rankas av många som den bästa kvinnliga rapparen tillsammans med Busta blir det magi!

Flipmode skulle bli starskottet för Bustas polare men ingen av de övriga i gruppen har lyckats.

Rah Digga släppte debuten "Dirty Harriet" 1999 även det en klassiker och en succé, hon spåddes en lysande framtid och det verkade som om hon skulle inta postionen som drottningen av gamet.

Rampage hade innan Flipmode hunnit släppa soloalbumet "Scouts honor..By way of blood" och hade hyfsade framgångar med den.

Spliff Star är Busta Rhymes ständige sidekick och turnerar, spelar in och dyker upp i hans videos och har väl aldrig satsat på en solokarriär.

Lord Have Mercy, barndomsvän till Busta såg Flipmode som en språngbrädda till en rapkarriär, han skulle släppa sitt soloalbum på Flipmode (som även fungerade som bolag) och hade spelat in allt material, men något släpp blev det aldrig, han lämnade gruppen en smula bitter för att karriären inte utvecklats såsom Busta hade lovat och för att han inte gillade vad han ansåg "Mainstream musiken" Flipmodes sound hade utvecklats till.



Busta Rhymes signade 2005 med Aftermath och tog med sig resterande medlemmar i Flipmode dit, "The Big Bang" släpptes och sålde platina, Flipmode med Aftermath och Dr.Dre i ryggen verkade redo att komma tillbaka, New Yorks mest lovande talang signades självaste Papoose.
Lyckan blev dock kortvarig, Papoose lämnade bolaget efter en kort period,
Rampage släppte sitt andra album men gjorde inget större väsen av sig.

Men det släpp som alla väntande på och hade väntat alldeles för länge på var Rah Digga, till slut lämnade även hon Flipmode och var frustrerad över sin situation och påstod att Busta Rhymes var mer intresserad av att festa än att diskutera hennes album släpp med Dre.

Idag består Flipmode av enbart Busta Rhymes och Spliff Star, "The Imperial" får stå som ett monument över vad som kunde ha blivit ännu mer, vi väntar fortfarande på Rah Diggas uppföljare som sägs släppas i år.



EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback