Huntsville Got Starz

2010-12-20 @ 00:52:20
Den som följt bloggen vet att 99problems har en förkärlek till hiphop-scenen som växer fram i Huntsville, Alabama. Det är dags för en kartläggning och djupdykning i vad som egentligen sker i den lilla staden som hittills mest varit känd för raketforskning. ST 2 Lettaz och Yung Clova utgör duon G-Side som främst satte sig på kartan med det hyllade mixtapet Huntsville International och sedemera fullängdaren Starshipz & Rocketz.

Jämförelserna har haglat över G-Side, OutKast, UGK och 8 Ball & MJG har nämnts och det är väl någonstans emellan dom här grupperna dom hamnar soundmässigt, man har ett väldigt unikt sound tack vare In-House producenterna Block Beattaz som kan sampla "cheesy" trance och techno till att bli något helt fantastiskt som exempelvis Run Things (Roll Tide Roll) en Albama-Anthem som samplar Dune´s Hardcore Vibes.
Den första januari 2011 släpps One...The Cohesive Album, en platta som hypats under en längre period, det är albumet som ska ge G-Side sitt stora genomslag i karriären och jag tvekar absolut inte.

Bolaget som backar Block Beattaz och G-Side heter Slowmotion Soundz och man kan följa dom via www.huntsvillegotstarz.wordpress.com

Men Alabama-scenen består inte enbart av ovannämnda artister vi hittar även Yelawolf här som har nåt störst kommersiell framgång, nu senast med Trunk Muzik, han är numera signad till Interscope Records och väntar nu på att släppa sina första fullängdare, under det gångna året har Yelawolf hunnit med att gästa på Big Boi´s solodebut. Han har även bidragit till en av årets bästa låtar i I Wish med Raekwon.


En annan klick från raketstaden är Paper Route Gangstaz, även det här gänget rappar vanligtvis över Block Beattaz produktioner men har även släppte mixtape med Diplo som av någon anledning funnit tycke för grabbarna och breddat deras publik.

Jackie Chain är riktigt härlig typ, en långhårig amerikanskasiat och är inte stereotypen för en rappare, men grabben kan spotta, mest känd för samarbetet med Kid CudiRollin, han har släppt många feta mixtapes vilket också lett framtill att han signats och väntar på officiellt släpp.
Diamonds & Cadillacs heter Jackie Chain´s absolut bästa låt som borde vara en global hit, har man inte hört den redan sök upp den!

Vidare hittar vi artister som Kristmas, G Mane, DB49, Mic Strange och en drös andra som definitivt kommer bidra med en maktförskjutning i rapgamet varifall geografiskt.




, , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback