Nelly & St.Lunatics

2010-05-09 @ 15:36:20
http://ninetynineproblemsbutmykicksaintone.blogg.se/category/click-posse-crew.html
De tidigare inläggen hiitar ni på länken ovan.

Nelly slog igenom med buller och brak med debuten "Country Grammar" idag är han en popikon, men första albumet var faktiskt lite hårdare och mer street orienterat än vad resterande musik från St:Louis grabben varit.
Men var ändå laddad med tillräkligt många låtar med hitpotential för att nå ut till mainstream publiken, succén var ett faktum.
När Nelly så slagit igenom skulle självklart polarna från hoodet få ta del av rampljuset och St.Lunatics presenterades för den stora massan.

St.Lunatics består av, förutom Nelly även av: Ali, Murphy Lee, KyJuan, City Spud och Slo´down.

ett år efter Nelly´s debut,  släppte St.Lunatics "Free City" ett album som sålde platina, kanske främst som en effekt av Nelly´s framgångar som solo-artist.

Sen blev det tyst...............

Inte riktigt sant Murphy Lee verkade vara den som kunde ta ett kliv på egna ben och fick dunder hype med "Shake ya tailfeather" feat. Nelly & P.Diddy som var med på soundtracket till Will Smiths "Bad Boys II" och han följde upp det med soloalbumet "Murphys Law".

Men sen blev det tyst på riktigt och St.Lunatics verkar ha gått samma öde tillmötes som så många andra crews med en superstjärna i spetsen.

En uppföljning planeras dock med det påhittiga namnet "City Free" som har blivit framskjutet sedan sommaren 2009, men sägs släppas nån gång under detta året, det återstår att se.

En intressant notis är att Nelly´s crew faktiskt besstår av gangsters, City Spud har t ex avtjänat ett 10-årigt fängelsestraff för rån och Nelly frontar ändå inte med någon Gangsta-attityd.


Lyssna på "Free City" på Spotify: St. Lunatics – Free City

, , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback