Grupper Som Aldrig Blev

2011-05-08 @ 22:34:32

Rappare har i bland en tendens att gå ut med saker som sedan aldrig blir av, ofta handlar det om när en skiva kommer och diverse samarbetsprojekt som aldrig blir av, nedan tar vi en titt på grupper och collabos som skulle blivit men som aldrig blev, vissa går man fortfarande och drömmer om.

Helter Skelter

När både Dr.Dre och Ice Cube lämnat N.W.A blev de polare igen, spelade in Natural Born Killaz tillsammans och sade sedan att ett dom skulle släppa ett gemensamt album under namnet Helter Skelter, men det är allmänt känt att det är svårt att jobba med Dre även om man hängt men sedan N.W.A-tiden som Cube gjort, som inte ens kunde få ett Dre-beat till sin senaste platta I Am The West. Helter Skelter låter som en dröm Ice CubeDr.Dre´s beats, de båda kompletterar varandras brister, men tyvärr förblir det bara en fantasi.

The Commission

Biggie Smalls tillsammans med Jay-Z, det var vad som planerades, även Charli Baltimore skulle ingå i första uppställningen. Biggie´s död satte tyvärr stopp för planerna, en del låtar spelades in som man b la hittar på Biggie´s Life After Death. Senare inkluderas även Diddy aka Puff Daddy, Lil Cease och producenten Lance "Un" Rivera till gruppen.

One Nation

I mitten av 90-talet bjöd 2pac över Boot Camp Clik till kalifornien för att spela in ett album med titeln One Nation. Det var ett initiativ för att få slut på hela East Coast/West Coast grejen, men även här satte 2pac´s död stopp för projektet och ingen verkar kunna svara på om inspelningarna finns kvar eller hur långt dom kom i sitt arbete. En del låtar har dock läckt och en av dem, Military Mindz, återfinns på 2pac´s soloplatta Better Dayz, som släpptes efter hans död.

Chairmen Of The Boards

Ännu en gång var Dr.Dre involverad i ett projekt som aldrig blev av, det var 2001 när Dr.Dre och Timbaland avslöjade att dom hade planer på gör ett gemensamt album vid namn Chairmen Of The Boards. Plattan skulle innehålla feautures av artister från Dre´s Aftermath och Timbo´s dåvarande bolag, det ryktades även ett tag att både Erick Sermon och Jermaine Dupri skulle ingå i konstellationen, det sades att projektet lades ner för att Dre behövde tid att jobba med Detox, tur var väl det....

Nasal Tongues

Nasal Tongues
är lite utav ett Old School projekt, 1992 vill Beastie Boys medlemmen Ad-Rock bilda en grupp med B-Real från Cypress Hill, Q-Tip från A Tribe Called Quest och old school legendaren Busy Bee. B-Real och Q-Tip var tända på idén medans Busy Bee inte var jätteupphetsad, någon platta blev det aldrig, inte ens några läckta inspelningar.

Likwit Crew

Ett kollektiv av västkustens bästa underground artister satt samman av King Tee, artister som ingick var. Tha Alkaholics, Xzibit, Lootpack, Defari, Phil Da Agony (Strong Arm Steady), DJ Babu och ett nära samröre med Dilated Peoples. Även fast alla dessa artister samarbetar frekvent så har inte ett officiellt gemensamt grupp album släppts, det känns inte helt omöjligt, men ganska ändå.

Mer Värt Att Nämna:

N.W.A
Reunion: I slutet av 90-talet planerade de gamla rävarna i N.W.A att släppa ett nytt album med Snoop Dogg som ersättare för den avlidne Eazy-E, Chin Check går att hitta på Next Friday Soundtrack, men inget mer.
Three The Hard Way: En grupp beståendes av Kurupt, Snoop Dogg och Ice Cube, still waiting.
Golden State Warriors: Ras Kass, Xzibit och Saafir.
The Standard: Q-Tip och Common.
Four Horsemen: Canibus, Killah Priest, Ras Kass
och Kurupt.
The Good, The Bad & The Ugly: Dan The Automator, Dust Brothers, Prince Paul
och DJ Shadow
Psychic Friends: Black Thought, Common, Jeru The Damaja, Pharoahe Monch.

, , , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback