Pimp Squad Click/Grand Hustle

2010-05-15 @ 14:32:15
I detta "avsnitt" av "Click, Posse, Crew" tar vi en titt på kungen av söderns entourage PSC.

När T.I. gick från, "king of the south to king of the states" bjöd han in polarna på resan, Pimp Squad Click, består av Big Kuntry King, C-Rod, AK, & Mac Boney, förutom T.I. själv.

Gruppen bildades redan 2001 och fick b la plats på T.I´s debut album "Im Serious".
PSC första album släpptes 2005 via Grand Hustle, "25 to life" är titeln, den gjorde hyfsat ifrån sig på listorna men fick ett medelmåttigt mottagande av kritikerna.

Singeln till albumet: "I am a King" blev en hit, den fanns inte bara med på "25 to life" utan blev även känd via soundtracket till "Hustle & Flow".

Big Kuntry King var den medlem som tog nästa steg och släppte 2008 sin solodebut med det passande namnet "My Turn To Eat". Han blev ingen superstjärna men har ändå gjort sig ett namn, genom ett gediget album.


Utvecklingen för Pimp Squad Click tycks ha stannat upp och det finns knappt någon info att tillgå om deras tillstånd, T.I´s ofrivilliga semester kan ju ha bidragit med uppehållet, men jag tycker mig se att istället för att satsa på en "back-up grupp" satsar Clifford Harris istället på labeln "Grand Hustle" och samlar alla artister under de varumärket och stärker på så sätt artistens status och även bolagets.

Ett bra drag enligt min mening, så fungerar det inom den elektroniska musikvärlden och jag tror det är något som kan gynna även Hip Hopen.
Idag har "Grand Hustle" ett bra stall, med mångfalld, men både kommersiellt gångbara namn så som: Yung LA och Young Dro, till erkännt grymma lyricister som en av mina personliga favoriter, Killer Mike.
Inte nog med det även veteranerna 8Ball & MJG har sitt hem på bolaget och sist men inte minst, B.O.B, som nu på allvar slår igenom och kommer ta världen med storm, en artist med ett sound som vi aldrig hört förr, ett musiklaiskt geni.




, , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback