Aftermath

2010-08-22 @ 20:58:17
Vad är Dr.Dre´s problem? Den frågan har jag ställt mig många gånger, jag älskar hans musik, hans produktioner, att han är en perfektionist vet vi vid detta laget med tanke på den enorma fördröjningen av "Detox", men alla dessa artister han signat som aldrig kommit loss, vad har egentligen hänt?

Många gånger har det vattnats i munnen när man hört att en ny artist har skrivit på för Aftermath, som Rakim t ex, kanske världens bästa rappare på beats av åtminstone topp 3 producenterna i världen, det hade varit magi, men det blev aldrig nåt.

Han skulle producera merparten av Raekwons "Only Built For Cuban Linx 2" som ändå är en modern klassiker och Dre bidrog med två riktigt bra beats, men återigen, what the fuck happened?

Busta Rhymes han med att släppa ett album "The Big Bang", som fick oförtjänt kass kritik, men som hade enorma kommersiella framgångar innan han gick vidare, förmodligen p ga Dr.Dre´s sega tempo. Busta hade dessutom resterna av Flipmode Squad med sig och ryktet gick om att Rah Digga skulle släppa sitt länge efterlängtade album hos den gode doktorn, men icke.

Också fortskrider historien, de enda artister som släppt mer än 1 album på bolaget är 50 Cent och Eminem, inte ens Dre själv har släppt mer än "Chronic 2001".

När Dre bröt med Death Row och bildade Aftermath var The Firm, supergruppen bestående av Nas, Foxy Brown, AZ och Nature, de första att släppa på bolaget, det räknas förvisso som en klassiker, men återigen 1 album och inget mer.


En av de första artisterna att signa på bolaget var Dawn Robinson, RnB sångerska som precis lämnat En Vogue, men lämnade redan efter ett par månader eftersom Dre inte fick tummarna loss.

Många av hiphopens mest lovande talanger har fått sin karriär frusen hos Aftermath, Joell Ortiz, Bishop Lamont, King Tee, Eve, Stat Quo är några av de artister som lämnat bolaget utan att ha släppt någon musik.

Förvisso är Aftermath paroll "Quality Over Quantity" men nånstans får väl gränsen gå?
För närvarande är Eminem, 50 Cent, Slim Da Mobster, Hayes och återvändande Game signade till bolaget, vem blir nästa man att lämna?

Någon som inte är besvikna på Dre är de producenter han arbetar med, som alla beskriver honom som ett musikaliskt geni och älskar att arbeta för honom, några av de allra bästa producenterna har varit lärjungar till Dre, namn som Scott Storch, Jake One, DJ Khalin, Dawaun Parker, Hi-Tek är några av dom som arbetat med Dre i studion. Men någon borde kanske sätta fart på den forne N.W.A medlemmen så vi kan få njuta av ännu mer musik.



, , , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback