Top 20 Hip Hop Albums 2010

2010-12-27 @ 00:42:37

Här kommer de plattor som gjort störst intryck på 99 Problems under 2010, som har varit ett väldigt bra hip hop år med stabila släpp från veteraner men också ny fräsch skit från uppstickare, här har ni de 20 bästa släppen:

20. Z-Ro - Heroin

Houston-pågen Z-Ro släppte sitt tredje album med drogtitel och den här gången med den tyngsta av dem alla, det är en genomgående mörk och personlig platta, med gripande texter med djup, därför förtjänar Z-Ro att inkluderas på denna lista. Han har dessutom producerat mestadelen av beatsen själv vilket ytterligare förstärker det personliga intrycket.


19. T.I - No Mercy

No Mercy håller inte alls samma standard som exempelvis Paper Trail och många såg plattan som en besvikelse och jag kan hålla med om att i förhållande till tidigare album från "The King Of The South" är det kanske det sämsta, men trots allt ett stabilt album, med guldkorn som I cant help it, Get back up och All She Wrote med gästande Eminem, den senast nämnda är dessutom producerad av Max Martin, den svenska superproducenten.


18. Cypress Hill - Rise Up

Cypress Hill´s Rise Up fick ett ljummet mottagande bland recensenter mycket tack vare den svaga första singeln It Aint Nothin, dessutom var DJ Muggs ovanligt sällsynt i produktionen, på gott och ont. Men spår som Light It Up med beat av Pete Rock eller Armada Latina producerad av Jim Jonsin var lyckade drag, den senare dessutom gästad av den udda kombon Marc Anthony och Pitbull. Los Angeles gruppens första album på 6 år tar plats 18 väl förtjänt.


17. DJ Muggs Vs. Ill Bill - Kill Devil Hills

Om DJ Muggs var frånvarande på Cypress Hill plattan tog han desto större plats på samarbetet med Ill Bill, där han stod för alla beats bortsett från två co-produktioner en med G.Rocka och en med DJ Khalil. Kill Devil Hills är en rak höger till Illuminati och andra skumma organisationer som lurar i mörkret, Ill Bill lägger många riktigt tunga rader och vi hittar en gedigen gästlista med b la B-Real, Vinnie Paz, Raekwon och Slaine.



16. Nicki Minaj - Pink Friday

Innan Nicki Minaj släppte sitt debutalbum kändes hon mest som en gimmick, Young Money´s maskot, men med Pink Friday har hon bevisat att hon kan rimma, visst lutar det åt pop hållet, men det är innovativt och nyskapande, inget efterapande eller bajtande och det ska bli riktigt kul att få följa hennes utveckling. Ge Roman´s Revenge med Eminem ett par lyssningar, för övrigt är Right Thru Me och Girls Falls Like Dominoes bästa spåren.



15. Nas & Damian Marley - Distant Relatives

Att kombinera Reggae och Hip Hop har många gånger visat sig vara misslyckat och farhågorna för något i den stilen var stor inför släppet av Distant Relatives, men så kom vi då till maj månad och Nas & Damian Marley visade att det finns en anledning till att dom slagit sig samman, det finns en kemin emellan dom som gör att det funkar, man har turnerat världen över och ska fortsättta med det även nästa år vilket skvallrar om hur populär duon har blivit, As We Enter är plattans bästa spår.




14. Ghostface Killah - Apollo Kids

i början av året släppte Ghostface Wu-Massacre med Method Man och Raekwon, och för bara någon vecka sedan soloplattan Apollo Kids och gör ingen besviken, Ghostface Killah tar det tillbaka till det ursprungliga "Wu-soundet", smutsiga soul beats förgylls av en Ghostface som låter hungrigare och mer inspirerande än på länge.



13. Lloyd Banks - The Hunger For More II

Många är glada för G-Unit´s nedgång och älskar att håna crewet för deras mediokra försäljningssiffror, det var trots allt 50 Cent som en gång dissade allt och allt för just sina försäljningssiffror, vilket man nu får äta upp.
Lloyd Banks uppföljare till sin klassiska debut har heller inte varit en succé kommersiellt, vilket kan ses som ett tecken på att det här är kvalité, första singeln som släpptes redan i februari Beamer, Benz Or Bentley med Juelz Santana blev en riktigt radioplåga och har sålt i över en miljon ex digitalt, resterande musik är mörk, tung och traditionell New York skit, det är bra rakt igenom.



12. Hopsin - Raw

Hopsin
blev en ny bekantskap och en positiv överraskning, Raw är ett riktigt bra album, västkust-rapparen som för ett par år sen signade till Eazy-E´s gamla Ruthless Records men som han nu har lämnat, påminner till viss del om Eminem flowmässigt, detta behöver västkusten och jag kommer följa varje move han gör.



11. Reflection Eternal - Revolutions Per Minute

10 år efter Talib Kweli´s och Hi-Tek´s första gemensamma platta var det i år dax igen, även om man kanske inte slår debuten på fingrarna är man när nog, detta är klassisk underground rap i modern tappning, bästa spåret tycker jag blir Strangers (Paranoid) med gästande Bun B.



10. Rick Ross - Teflon Don

Det smärtar en aning att ta med Ricky Ross på listan, med tanke på den falska image han bär med sig, men Teflon Don är ett bra album, jag vill påstå främst tack vare gästartister och en tung skara producenter, Kanye West, Cee-Lo, Drake och Jay-Z är i bland dem som bidragit med förhöjd klass på Teflon Don.



9. Freeway & Jake One - Stimulus Package

Freeway hookade upp med Jake One för ett indiesläpp på Rhymesayers, vilket visade sig vara ett lyckat drag, Freeways råa stämma över Jake One´s beats blir vacker musik och liksom Reflection Eternal är detta ett radarpar som jag hoppas kommer samarbeta mer i framtiden.



8. The Left - Gas Mask

The Left tar det tillbaka till The Golden Era utan att bli bakåtsträvande eller mossigt, Gas Mask innehåller allt man förknippar med 90-tals soundet, soul-samplingar, scratching och tungvridande rim, men allt modernt förpackat och aldrig långtråkigt. Kool G Rap gör ett mycket bra gästspel på Frozen. Dessutom har Detroit-gruppen förmodligen årets coolaste omslag.



7. Fat Joe - The Darkside Vol.1

Många inklusive undertecknad hade räknat ut Joey Crack, med all rätt efter ett par riktiga floppar till album har Fat Joe verkligen revanscherat sig med The Darkside, han tar det tillbaka till det ursprungliga råa och kompromissalösa soundet, stenhårt New York shit när det är som bäst, ett album som inte har ett dåligt spår.



6. Big Boi - Sir Lucious Left Foot - The Son Of Chico Dusty

Big Boi´s
solodebut var förmodligen årets mest hypade släpp och förväntningarna enorma. Outkast´s ena halva levde kanske inte upp till dom högt ställda kraven till 100 procent men levererade ändå en modern klassiker, han vågade bjuda in mer kommersiella och nya artister som Gucci Mane och Yelawolf, men samarbetade även med mer kreddiga artister som George Clinton och Too Short och fick det att funka.



5. Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West
har gjort det igen, ytterligare en klassiker i bagaget med MBDTF och har en fulländad diskografi, Mr.West utvecklar sitt sound och det kommer ta tid att förstå storheten i det här albumet, Power och All Of The Lights är två personliga favoriter, även Runaway med Pusha T är tung.



4. Capone-N-Noreaga - The War Report 2

2010 var ännu ett år där det var modernt att göra uppföljare, ett riskabelt drag som slutade i flopp för många, dock inte för Capone-N-Noreaga som i och med The War Report 2 knöt i hop säcken från debuten från 97.
Det är ett mästerverk, mörkt, vackert, street förpackat med en röd tråd, gästas av Raekwon, Busta Rhymes, The LOX, Faith Evans, Avery Storm med flera.



3. B.O.B - The Adventures Of Bobby Ray

En artist som signat till T.I´s Grand Hustle kanske inte förväntas låta som B.O.B gör, men T.I har ett öga för talang, Bobby Ray gjorde en fantastisk debut 2010, en rakt igenom grym platta, där han både sjunger, rappar och spelar diverse instrument, han har sitt eget sound, en sann artist.



2. Vinnie Paz - Season Of The Assasin

Vinnie Paz
har agerat frontman för såväl Jedi Mind Tricks och Army Of The Pharaohs, men skulle under året även debutera som soloartist med Season Of The Assasin. Och rapgamets argaste man lyckas igen, ett fulländat aggressivt, personligt och gripande album, gäster som Clipse, R.A The Rugged Man och Beanie Sigel förgyller ytterligare, speciellt sistnämnde på Kill em all som är en riktig tung, aggressiv låt.




1. Eminem - Recovery

Efter ett par album av lägre standard än förväntat, återföddes EminemRecovery, visst hittar vi låtar designade för radion men det är inte dåligt för det, Dr.Dre´s inblandning har varit mindre än vanligt, han bidrog dock med So Bad som är riktigt tung, men det har även varit ett lyckat drag att jobba med producenter som Just Blaze och DJ Khalil, Eminem blottar sin själ, rimmar som aldrig förr över feta beats, därför är det årets album.



Honorable Mentions: Slim Thug - Tha Thug Show, Bun B - Trill O.G, Redman - Reggie, Kid Cudi - Man On The Moon: Legend Of Mr.Rager, Black Milk - Album Of The Year, Gangrene - Gutter Water, Tech N9ne - Gates Mixed Plate, E-40 - Revenue Retrievin, Ghost, Meth & Rae - Wu Massacre, David Banner & 9th Wonder - Death Of A Pop Star






EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback