Rick Ross - Teflon Don, By The Numbers

2010-07-31 @ 23:28:24 Kommentarer (0)
Jag vet inte var dessa siffror publicerats ursprungligen, men två snubbar vid namn Adam Fleischer och Calvin Stovall har tagit sig tid att breaka ner lite siffror och statistik som är Rick Ross senaste album "Teflon Don", väldigt roligt och en smula intressant, kolla vad deras analys gett för resultat:Number of Tracks: 11
Number of Featured Guests: 15
Number of Songs Where a Featured Artist’s Voice is Heard More than Ross’: 4 (T.I., “Maybach Music 3;” Trey Songz, “No. 1;” Chrisette Michele, “Aston Martin Music;” Raphael Saadiq, “All the Money in the World”)
Longest Rick Ross Rap on the Album: “MC Hammer” (3 minutes and 9 seconds)
Shortest Rick Ross Rap on the Album: “Maybach Music 3? (52 seconds)
Sample on Album that Lasts Longer than Rick Ross Does on “Maybach Music 3?: Black Panther Party speech sample on “Tears of Joy” (59 seconds)
Number of Rick Ross Verses on Album: 24
Number of 16 Bar Rick Ross Verses on Album: Not 24
iTunes Price: $9.99
Amazon.com Price: $7.99
Torrent Price: 3-10 minutes of waiting
Number of Minutes Rick Ross Raps on Album: 22:58
Number of Minutes on Album: 47:17
Number of Possible Minutes on One CD: 80
Number of Words Rick Ross Spits on Album: Roughly 3,700
Rick Ross’ Words Per Second on the Album: 1.26
If Bought at iTunes Price, How Many Rick Ross Words 50 Cents Gets You: 185


Rick Ross Teflon Don
Rick Ross Teflon Don

Läs recensionen av "Teflon Don" här.


, , , ,
Dirty SouthTrackbacks ()

És Diplo Mad Decent Collabo

2010-07-31 @ 23:17:45 Kommentarer (0)
Producenten och DJ:n Diplo har hookat upp med És, det klassiska skatemärket och formgivit en doja. Modellen är döpt efter Diplo´s skivbolag "Mad Decent Records", jag tycker dem är riktigt nice, förmodligen svåra att få tag på å våra breddgrader.
És Diplo Sneaker
 , , , , , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Terror Squad

2010-07-31 @ 23:05:05 Kommentarer (0)

I dagarna släppte Fat Joe "The Darkside" en platta som tog han tillbaka till toppen i gamet,
men resan från Bronx till världscenen har varit brokig och fylld med konflikter, tragedier och förluster för Terror Squad´s ledare.

Fat Joe bildade tidigt i karriären sitt eget bolag som fick namnet Terror Squad och fungerade som underetikett till Atlantic Records. I början av 90-talet dök en ännu tjockare snubbe upp än Joey, nämligen Big Punisher en människa som skulle komma att betyda väldigt mycket för Joe. Vidare signades även Cuban Link och mindre kända Prospect.

Big Pun´s första platta "Capital Punishment" släpptes 1998 och blev en succé, sålde platina och Big Pun blev den första latino-rapparen att sälja det antal album.

Terror Squad var nu en grupp bestående av Fat Joe, Big Pun, Cuban Link, Triple Seis och Armageddon, en gemensamma platta
"The Album" släpptes 98 och sålde en kvartsmiljon exemplar och genererade klassiskern "What´cha gon do".
Terro Squad

år 2000 var Big Pun´s andra album "Yeeeah Baby" redo för release, men utan förvarning avlider Pun av en hjärtattack, han hade varit kraftigt överviktig större delen av sitt liv och kroppen orkade inte längre. Pun´s bortgång blev ett hårt slag mot Fat Joe, Terror Squad och hiphopen, andra plattan släpptes samma år efter hans död och även denna gång blev det succé.

Men Big Pun var den som hade rekryterat både Cuban Link, Triple Seis och Prospect, de hade alla ingått i samma crew innan Pun blev signad och kallade sig Full A Clips Crew. De kunde inte dra jämt med Joey Crack och lämnade bolaget.

Istället tillkom Tony Sunshine och Remy Ma, den sistnämnde lyckades färdigställa och släppa sitt debutalbum "There´s Something About Remy: Based On A True Story" 2006. Innan dess hade hon dock assisterat Fat Joe på "Lean Back" som blev en enorm hit, en singel från andra Terror Squad plattan "True Story" släppt 2004. Trots återföreningen var medverkan av kvarvarande  orginal-medlemmarna Prospect och Armageddon minimal och på frågan varför ingen av dem ännu släppt solo-projekt svarade Joe att dom är: "Riktigt lata". Triple Seis påstod senare i en intervju att det var Big Pun som tillsammans med Triple Seis skrev Joey´s texter och att han nu använde sig av andra ghostwriters.

Men problemen skulle inte ta slut där även Remy Ma valde att lämna bolaget, besviken på försäljningen av hennes debut, senare skulle hon dömas för ha varit involverad i en skottlossning och avtjänar fortfarande sitt 7 år långa straff.

Trots all problematik med sina artister, signade Fat Joe DJ Khaled och han slog igenom kommersiellt och satte åter Terror Squad på kartan. Men Khaled har på senare tid representerat sitt eget bolag "We The Best Records" mer än TS och har även blivit president för "Def Jam South".

Till sist var det Tony Sunshine som sa upp sig och nu står Joey kvar som ensam artist, men han kan göra det med huvudet högt, trots alla motgångar är han fortfarande kvar i gamet och Terror Squad utan Big Punisher känns egentligen överflödigt.
Fat Joe & Big Pun

, , , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Slowmotion Soundz Presents 0´Third Ent. In The Box Mixtape Download

2010-07-31 @ 15:48:00 Kommentarer (1)
Lite ny skit från Alabama ladda ner här.
Alabama Hip Hop 
, , , , , ,

K´naan Feat. Adam Levine - Bang Bang Video

2010-07-31 @ 09:52:12 Kommentarer (1)
K´naan samarbetar med Adam Levine från Maroon 5 och droppar en ny video, låten kommer från "Troubadour".

, , , ,

DC Life Royal Rob Dyrdek

2010-07-30 @ 18:26:05 Kommentarer (1)
Jag är inget större fan av DC, men det här paret designade av Rob Dyrdek, mannen som har världsrekord i att ha åkte på världens största skateboard.... är riktigt fresh, for all u skaters!
Skate Sneakers
Skate Sneakers 
, , , , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Who Sampled? M.O.P

2010-07-30 @ 15:17:00 Kommentarer (0)
"Ante Up" är M.O.P´s flaggskepp, delar av den är hämtade från en gammal souldänga, lyssna:
Sam & Dave – Soul Sister, Brown Sugar
M.O.P. – Ante Up (Robbin Hoodz Theory) - Explicit
M.O.P 
, , , , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Fat Joe - The Darkside Vol.1 Recension

2010-07-30 @ 15:05:39 Kommentarer (1)
Fat Joe har haft en karriär som gått upp och ner, på sistone har det mest varit ner, förra årets "J.O.S.E 2" samma gäller collabo-plattan "K.A.R" så förväntningarna på "The Darkside Vol.1" har inte varit höga.

Joey Crack har levererat några av årtiondets fetaste singlar i "Lean Back" och "Make It Rain" med Lil Wayne, men albumen har aldrig hållt samma standard, Joey har försökt hänga med i hiphopens trendutveckling och flyttade ner till Miami och undrade på "Make It Rain": "Now why's everybody so mad at the South for
Change your style up, switch to southpaw".

Ironiskt nog har Fat Joe lämnat den tanken helt och har enligt honom själv insett att fansen vill ha New York-shitet, i samma stil som han slog igenom med D.I.T.C.

Redan på introt sätter Fat Joe standarden, det är mörkt och mäktigt, han passar även på att ge 50 Cent en käftsmäll och rappar: "When Curtis die, we gonna throw the biggest party".

"Valley Of Death" producerad av Cool & Dre inleder sedan plattan med ett beat man inte kan känna sig ocool till och Joe visar att han är tillbaka i gammal god form, rappar stenhårt om hustlandet på New Yorks gator.
Han fortsätter i samma anda med "I Am Crack" en gitarr driven låt som är "Cocaine-rap" rakt igenom, även denna tung och mörk, på "Kilo" dyker duon som personifierar det man kallar "Coke-rap" Clipse och även en pånyttfödd Cam´ron, det handlar fortfarande om crack och man använder sig av samma sampling som Ghostface Killah´s låt med samma titel, vilket gör att man jämför de båda bitarna, Ghost är bättre men Joey´s är ändå jävligt bra.

"Rappers Are In Danger" är precis som föregående låt producerad av DJ Infamous och är mitt favorit spår, riktigt hardcore back in the days New York shit, komplett med scratchad hook.


Ledsingeln "Ha Ha (Slow Down)" har funnits ute en längre tid och jag blev inte speciellt imponerad när den kom men passar liksom in i albumets totala ljubild och växer på en, Young Jeezy gör ett bra gästspel och bidrar med lite söderninfluenser, mer södern hittar vi på "Heavenly Father" med en bön av Lil Wayne som en del av refrängen, Joey passar här på att bemöta påståendena om att han tagit hand om polaren Big Punishers änka, det känns ärligt och hjärtligt, och för dom som tvekade om Fat Joe´s kamratskap får klarhet i frågan.

"The Darkside" är just som titeln antyder, även om Trey Songz och R.Kelly gästar vars ett spår är det soul och RnB i precis lagom dos, inte för mycket smör, ingen gjort bara för "the ladies" eller radion, utan deras sång fyller en funktion. Slutligen måste man även nämna "Im Gone" en låt producerad av DJ Premier, men det låter inte alls som man kunde förväntat, "Preemo on the beat, yeah i know it sounds different" rimmar Joe inledningsvis och blickar tillbaka på sin karriär.


Detta är förmodligen Joey Crack´s bästa album någonsin och vi kan bara hoppas att han fortsätter i samma stil, efter allt snack om att inget intressant kommer från New York längre och vem som ska ta det tillbaka till Hiphopens ursprungliga huvudstad, Det har Fat Joe gjort och nu är det upp till hans kollegor att försöka toppa detta. go get it!

9/10

Bästa Spår
:

"Rappers Are In Danger"
"Valley Of Death"
"Im Gone"
"I Am Crack"
"If It Aint About Money" med Trey Songz

, , , , ,
RecensionerTrackbacks ()

DJ Scream & Pastor Troy - Crown Royal Mixtape Download

2010-07-30 @ 13:36:07 Kommentarer (0)
Pastor Troy, medlem i D.S.G.B och Dirty South representant droppar ett mixtape i samarbete med DJ Scream, ladda ner och njut här.
Pastor Troy Mixtape 
, , , , ,

B.O.B Adidas Reklam

2010-07-30 @ 13:17:11 Kommentarer (0)
Stjärnskottet Bobby Ray cashar in mer och mer, kolla in reklamen för Adidas:

, , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Nike AF1, Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island och Harlem

2010-07-29 @ 23:42:31 Kommentarer (1)
Så har Nike äntligen visat uppskattning till hiphopens ursprung och släppt 5 nya AF1:or dedikerade till de 5 områden som är New York, "The 5 Borroughs Pack" blir säkert svindyrt, kan nilista ut vilken sko som tillhör vilken stadsdel?
Nike Sneakers 
, , , , , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Best Of 2009: Promoe - Mammas Gata

2010-07-29 @ 23:33:32 Kommentarer (0)
Promoe får äran att hamna på denna lista med ytterligare en bit, en melankolisk historia som säkert alla kan känna igen sig i till viss del, uppbackad av Timbuktu, Supreme och Andreas Grega.

, , , , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Hip Hop Album Sales #11

2010-07-29 @ 23:23:28 Kommentarer (0)
Alla har snackat om vem som kommer toppa listan den här veckan Eminem eller Rick Ross nysläppta "Teflon Don". Rozay blev lite väl ivrig igår och twittrade att "Teflon Don, number one record in the country" men när så de officiella siffrorna dök upp, låg Marshall Mathers fortfarande högst.

Capone-N-Noreagas blivande klassiker "War Report 2" säljer fortfarande sparsamt trots att jag påpekade hur jävla bra den är förra veckan blev det ingen köp rush. Så här ser det ut i skivbranschen inom urban musik denna vecka:

1
Eminem
Recovery
187,000
1,670,000
2
Rick Ross
Teflon Don
176,000
177,000
4
Drake
Thank Me Later
47,000
880,000
11
Usher
Raymond v. Raymond 21,000
956,000
15
Big Boi
Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty
18,000
107,000
47
The Roots
How I Got Over
8,700
106,000
72
Damian Marley & Nas
Distant Relatives 5,800
159,000
86
Curren$y
Pilot Talk
5,100
16,000
124
Paul Wall Heart of A Champion 3,800
11,000
187
Capone-N-Noreaga The War Report 2 2,500
7,200

 

 

, , , ,
Album SalesTrackbacks ()

Duck Down Records 15 år!

2010-07-29 @ 22:59:44 Kommentarer (0)
Underground bolaget firade nyligen 15 år i gamet och det gjorde man med ett fullspäckat gille i New York, på scen stod artister som: Facelift, Ruste Juxx, Marco Polo, Torae, Skyzoo, Kidz In the Hall, Pharoahe Monch, Boot Camp Clik med Buckshot, Sean Price, Smif N Wessun, Heltah Skeltah och Black Moon.

Inte nog med det förutom Duck Downs rappare gästade Large Professor, !llmind, Stalley, Donnis, Daru, Jean Grae, Styles P, DJ Boogie Blind, Mela Machinko, Pete Rock, Tony Touch, Immortal Technique, Masta Ace och Talib Kweli. Där skulle man varit! Kolla in videon:

, , , , , , ,

Rah Digga - Classic Tracklist

2010-07-29 @ 22:51:32 Kommentarer (2)
Det verkar som om världen äntligen ska få nytt material i från Rah Digga, den 24 September ska "Classic" droppas, en platta helt producerad av Nottz, Tracklist + Cover:

1. The Book Of Rashia
2. Who Gonna Check Me Boo
3. This Aint No Lil Kid Rap
4. Straight Spittin IV
5. Classic
6. Solidified
7. Feel Good
8. Viral
9. Back It Up
10. You Got It
Rah Digga - Classic Cover

, , , , , ,
TracklistsTrackbacks ()

Trae Tha Truth - King Of The Streets Vol.2 Mixtape Download

2010-07-28 @ 18:44:31 Kommentarer (2)
Trae Tha Truth 
1. Intro- Trae Tha Truth
2. Light Up- Trae Tha Truth, Drake, Jay-Z, Lil Wayne
3. Maybach Music Iii- Rick Ross , T.I., Jadakiss, Erykah Badu
4. Inkredible- Trae Tha Truth, Ft Lil Wayne & Rick Ross
5. Intrelude- Trae Tha Truth
6. First 48- J-Dawg Ft Trae Tha Truth
7. Intrelude- Tra Tha Truth
8. B.M.F. (G-Mix) Rick Ross, Ft Trae Tha Truth, Yo Gotti & Styles P
9. Inrelude- Trae Tha Truth
10. Other Shit- Jayton
11. Intrelude- Trae Tha Truth
12. Freak- Trae Tha Trith & Lil Boss
13. Intrelude- Trae Tha Truth
14. Lose My Mind Rmx- Young Jeezy Ft Trae Tha Truth & Drake
15. Street Shit- Young Quis
16. All White- Young Jeezy
17. Look In The Mirror- Yo Gotti
18. Super High Freestyle- Troublesum
19. Super High Rmx- Rick Ross Ft Currensy & Wiz Khalifa
20. Unthinkable Freestyle- Trae Tha Truth & J-Dawg
21. Im Beamin- Lupe Fiasco Ft Trae Tha Truth
22. Live Fast Die Young- Rick Ross Ft Trae Tha Truth & Kanye West
23. Seen Money- Red Cafe Ft Akon
24. Hustlin(Champions Anthem)- The Game
25. Intrelude- Trae Tha Truth
26. I Am The Streets- Trae Tha Truth Ft Rick Ross & Loyd
27. Public Service Anouncement- Trae Tha Truth
28. We Here- Trae Tha Truth Ft Jayton & Young Quis

Tanka här.


, , , ,

Nate Dogg - Spotify Playlist

2010-07-28 @ 18:02:44 Kommentarer (0)
Den icke rappare som haft störst inflytande på rappen måste var Nate Dogg, den evige Hook-makaren har förgyllt hela branschen med sin sång, från att ha jobbat med Warren G och Death Row har han gått vidare till i princip alla i gamet, så en Spotify Playlist med Nate´s bästa hooks och solo shit är ett måste. Akon och T-Pain i all ära men Nate Dogg är gudfadern, thats that, så vi säger som Ice Cube:It Aint A Hit Til Nate Dogg Spit
Nate Dogg 
, , , , , ,
Spotify PlaylistsTrackbacks ()

Freddie Gibbs - National Anthem (Fuck The World) Video

2010-07-28 @ 13:44:46 Kommentarer (3)
Freddie Gibbs är en rookie vars karriär pekar uppåt, Gibbs kommer från Gary, Indiana lite ovanligt men trevligt med input från en annan del av världen, kolla in videon, en singeln från kommande EP:n "Str8 Killa".

, , , ,

Yo Gotti - Cocaine Muzik 4,5 Mixtape Download

2010-07-28 @ 13:35:12 Kommentarer (0)
Söderns nya hopp Yo Gotti droppar ett mixtape för nedladdning, presenteras av DJ Drama och DJ Whoo Kid, varsågod och ladda ner.
Cocaine Muzik 4,5 Cover
Cocaine Muzik 4,5 
, , , , ,

Geisha - Walk´n Wit Dis Pussy Video

2010-07-27 @ 22:58:06 Kommentarer (3)
Geisha305 påminner mig om en feminin Tech N9ne, hon är jävligt cool, en ny bit med Miami-rapparen med tillhörande video hittar ni nedan, en låt hon tillägnat sin fitta.
En banger för klubben alla slänger sin vagina i luften! yeaaaah


, , ,

Nike SB Blazer Poets

2010-07-27 @ 22:30:49 Kommentarer (0)
Här har ni ett par Blazers att sukta efter, inte helt lätt att få tag på ett par som jag förstått, holla på er påg om ni hittar några!
nike sneakers
nike sneakers 
, , , ,
SneakersTrackbacks ()

Charles Hamilton checkar in på mentalsjukhus

2010-07-27 @ 21:46:06 Kommentarer (0)
Det var inte längesen Charles Hamilton gjorde comeback, med ny blogg och en jäkla massa mixtapes, men nu verkar trycket ha blivit för högt och han har lagt in sig själv på en mentalklinik i New York, enligt egen utsago pg a musikindustrins skoningslösa maskineri, det är hård och kall värld vi lever i, men Charles Hamilton är säkert tillbaka på fötterna snart igen.
Charles Hamilton 
, , ,

Tech N9ne Collabos - The Gates Mixed Plate Recension

2010-07-27 @ 17:12:27 Kommentarer (3)
Många känner fortfarande inte till Tech N9ne, där ibland Keyshia Cole och Rakim som båda vägrade uppträdda för honom under en konsert, Tech N9ne är förmodligen den störtsa indie-rapparen och har byggt en rörelse med "Strange Music" och säljer plattor som smör. En grundpelare i det bygget är Collabo-plattorna, "The Gates Mixed Plate" är den tredje i sin sort, Tech är högst delaktig på alla spår men låter många andra "Strange Music" artister ta plats och skina.

Skivan inleds med första singeln "O.G." som är är en partylåt som sätter tonen för hela albumet, det låter "Strange Music" och Tech N9ne rakt igenom, det är mörkt, även om inblandad artister sagt att den här gången blir det lite "ljusare" tongångar, det är mäktig, med inslag av stråkar och emellanåt flörtande med den elektroniska klubbmusiken.

"F U Pay Me" är en mer långsam och tillbakalutad historia med gästande Krizz Kaliko, Tech n9ne förtäljer allt om sina ekonomiska tillgångar och han gör det bra, vidare hittar vi "Gamer" med Kutt Calhoun en låt med samplade ljudeffekter från gamla Commodore spel, Tech och Kutt berättar om farorna och fördelarna med internet flörtande.

Tempot skiftar från riktiga jävla Club anthems och bangers, till mer nerrökt och soft, rimmen skiftar mellan att handla om, pengar, sex, festande och sprit, men utan att bli enformigt, nästan alla gäster förhöjer plattan och Tech själv är en grym lyricist han kan gå från spotta i nära Twista-hastighet till kaxigt tillbakalutat och variationen är ett välkommet inslag. "Too Many Girls" handlar om just sex detsamma gäller "Afterparty" med Devin The Dude förutom att ha samma handling är det också plattans svagaste spår och man undrar vem de här låtarna riktar sig till?  Bäst är det när det är party, som "KC Tea" Tech N9ne introducerar sin favoritdrink, självklart med Hennessy som huvudingrediens.

"Paper" är ännu en tung låt med gästande västkusts-rapparen Jay Rock och tempot sänks inte med "Loud" och man inser att man skulle i princip spela hela plattan i ett sträck och rocka vilken klubb som helst.

Men så sänks tempot med "Need More Angels" och det blir lite djupare och Tech N9ne reflekterar över livet han levt, Irv Da Phenom lägger en själfull och kyrk-liknande refräng, man inser att Tech behärskar mer än klubblåtar.

"Doin It" är också ett spår som sticker ut, den låter mer radiovänlig och flörtar med södern, men "Strange Music" soundet finns fortfarande där och man får en hint om hur underground musik skulle kunna funka i mainstream etern,  vi hittar även Yukmouth som tittar in och lägger en trevlig vers.

Kansas City rapparen bevisar igen att han är en av de bästa i gamet, vi hittar inga superhitar, men det är jämnt nästan hela vägen trots de 23 spåren, med en del guldkorn som sticker ut, han skulle lätt ha potential att bli riktigt stor, men Tech är nog nöjd med att vara independent och det ska han absolut vara och behöver inte kompromissa med sitt artisteri, vid det här laget borde Rakim känna till honom, på förra årets "Sickology 101" fick både Rakim och Keyshia Cole sig en känga för incidenten, att han inte bangar för att gå emot Rakim säger en del om hans skills.

7,5/10

Bästa Spår:

"F U Pay Me" med Krizz Kaliko
"Paper" med Jay Rock
"KC Tea"
"Need More Angels" med Irv Da Phenom
"Pow Pow" med Craig Smith, Riv Locc & Tay Diggs
, , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Best of 2009: Promoe Med Afasi - Inflation

2010-07-27 @ 16:06:59 Kommentarer (0)
Promoe släppte under det gågna året sitt första svenskspråkiga album och på den hittar vi "inflation" med Afasi, tung!

, , , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Who Sampled? Ludacris

2010-07-27 @ 15:08:14 Kommentarer (0)
En av Ludacris största hits och bästa låtar ever, bygger på en latino-bit, Timbaland är producent och ska ha fett med cred för denna!
Africando – Yaye Boy
Ludacris – Rollout (My Business)
ludacris 
, , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Mac Miller - Kool Aid & Frozen Pizza Video

2010-07-27 @ 14:33:21 Kommentarer (0)
Mac Miller droppar en video inför kommande albumet K.I.D.S som släpps den 17 augusti, soft video som en blandning av filmen Kids och The Verve´s video till "Bitter Sweet Symphony" check it out now!:

, , , , ,

Uffie @ Rust, Köpenhamn 30/7

2010-07-26 @ 23:21:52 Kommentarer (2)
Uffie dyker upp i den danska huvudstaden nästa helg, med sig har hon sin Ed Banger familia b la DJ Feadz, kan säkert bli en trevlig tillställning, jag vet inte om man kan kalla det hon gör för Hip Hop men nån slags hybrid är det and the kids love it!
Ed Banger 
, , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Cali Swag District - Teach Me How To Dougie (Remix) Video

2010-07-26 @ 23:11:02 Kommentarer (1)
Varenda jävel gör det på dansgolvet så det är lika bra att lära sig, värsta gästlistan till remixen, Jermaine Dupri, B.O.B., Red Café och Bow Wow, One-hit wonder?
, , , , ,

Rick Ross - Teflon Don Recension

2010-07-26 @ 20:59:00 Kommentarer (0)
Så har den store från Miami färdigställt sitt fjärde album, döpt efter den ökände maffiabossen John Gottis smeknamn "The Teflon Don".  Plattan släpps via egna bolaget "Maybach Music Group" och "Def Jam".

Det är en gedigen gästlista han har samlat ihop namn som: Jay-Z, T.I., Jadakiss, Styles P, Gucci Mane, Drake, John Legend, Cee-Lo med flera bidrar med rim och sång.

Efter förra årets intensiva beef med 50 Cent och avslöjandet av fängelsevaktsjobbet har Ross nu tonat ner kokain-dealar snacket, det handlar mer allmänt om pengar, kvinnor och det goda livet, vilket är bra, men ändå pinsamt, det bara bekräftar bluffen. "Free Mason" är plattans andra spår och där dyker en taggad Jay-Z upp och spottar riktigt vassa rim och bemöter ryktena kring hans tillhörighet till diverse ljusskygga rörelser, en av skivans bätttre spår.

Sedemera hittar vi en No I.D. produktion i "Tears Of Joy" med Cee-Lo på refrängen med sin karaktäristiska röst blir det en riktigt bra bit. På pappret ser "Maybach Music III" riktigt jävla bra ut med gästande T.I., Jadakiss och Erykah Badu, men jag tycker det blir bara tråkigt, vilket halva plattan är, vanligtvis brukar nerkortade album vara av högre kvalité men inte "Teflon Don", den 11 spår långa plattan skiftar mellan att vara riktigt soulful, skön Miami musik, lite feelgood skit faktiskt till att vara riktigt tråkig hissmusik.

"B.M.F" är ett av få hårda spår, låten är en passning och hyllning till den kriminella organistationen "Black Mafia Family" och dess ledare Larry Hoover och Big Meech, riktigt fett beat och ett trevliga verser av Styles P som är ytterligare en påhälsande rappare, en bra låt men känns som ett taktiskt drag för att stärka den förlorade street-credden, men säker smickrande för de nu fängslade bossarna.


Kanye West bidrar med produktionen på "Live Fast, Die Young" och passar även på att lägga ett par rim, visst har han gjort bättre låtar, men den är över genomsnittet.
annars är "Aston Martin Music" producerad av ständigt anlitade J.U.S.T.I.C.E Leaugue genomgående bra, beatet är grymt, bakåtlutat, futuristiskt och gästande Drake får vi i precis lagom dos och blir inte enformig som han lätt kan bli, refrängen står Chrisette Michele för.

Det är ingen dålig platta, Ricky har hittat sitt eget sound och utvecklat sina texter och fått lite mer djup och varierande teman, men det går inte att påstå att Rick Ross är en bra rappare, ibland känns han helt off-beat och låter väldigt monoton, i ärlighetens namn hade jag diggat den här plattan mer om inte hela historien om hans fejkade bakgrund uppdagats, det känns inte ärligt alla gånger, men trots allt värt en genomlyssning och vissa av ovannämnda spår kan läggas i kategorin bästa låtarna 2010, men främst tack vare de mäktiga vänner Ross har.

6,5/10

Bästa Spår:

"Free Mason" med Jay-Z
"Aston Martin Music" med Drake & Chrisette Michele
"B.M.F (Blowin Money Fast" med Styles P
"Tears Of Joy" med Cee-Lo
"Live Fast, Die Young" med Kanye West
, , , , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Silversystrar - Swagger Video+Download

2010-07-26 @ 17:03:22 Kommentarer (3)
Något så ovanligt som en kvinnlig duo från Sverige, är detta svensk hip hops framtid? Kolla in video och ladda ner "Swagger" från Silversystrars hemsida.

, , , , ,
Svensk HiphopTrackbacks ()

DJ Khaled + Eminem? Rick Ross + Dr.Dre?

2010-07-26 @ 15:33:14 Kommentarer (3)
Både DJ Khaled och Rick Ross kom med uttalande häromdagen att om att de vill samarbeta med Eminem och Dr.Dre. Rick Ross som haft en infekterad beef med 50 Cent sa att han ville ha en Dre-collabo till nästa platta, men om Dre håller 50 om ryggen lär det aldirg hända, Rozay har dessutom sagt att han vill battla Eminem.

DJ Khaled påstod att om Eminem klev in i studion med honom skulle han få fram dem sjukaste verser ur Marshall Mathers som världen skådat, den fetaste låten någonsin, men även detta känns osannolikt med tanke på kopplingen till Rick Ross.

Men å andra sidan har 50 Cent haft ett ont öga till Lil Wayne och Jay-Z, trots det har Eminem samarbetat med båda och senast var det Dre som plockade in Game igen, är Curtis Jackson på gång att bli utfryst?

DJ Khaled 
, , , , ,
Beefs & BattlesTrackbacks ()

Game får drink kastad på sig

2010-07-26 @ 15:15:19 Kommentarer (0)
Game uppträdde på hemmaplan i L.A, trots det var det någon ur publiken som kastade en drink på scenen, dessutom när han hade sina barn med sig, kolla:

, , , , ,
West CoastTrackbacks ()

Chris & Neef - Back To Business Mixtape Download

2010-07-25 @ 01:20:43 Kommentarer (0)
Chris & Neef mer kända som Young Gunz är tillbaka och som första drag droppar dom ett mixtape, som man ladda ner här. Bra skit.
Young Gunz
Young Gunz 
, , , , ,

Ken Ring Live i STHLM 25/8

2010-07-25 @ 01:07:33 Kommentarer (0)
Ken firar 10 år som artist och det gör han genom en konsert på Göta Källare i Stockholm, läs mer här.
, , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Cover Art Classic

2010-07-24 @ 21:50:06 Kommentarer (0)
Det är inte vackert, det är vulgärt och skrikigt, men numera fyllt av värde, den här typen av omslag skulle varenda katt ha när det begav sig och i frontlinjen gick No Limit artisterna såsom Snoop Dogg, det är ett monument av en svunnen tid, då södern inledde sin dominans och garanterat en stil som kommer bli jäkligt populär, håll koll i Ikea-katalogen och kom ihåg var ni hörde det först!
No Limit
, , , , ,
Album CoversTrackbacks ()

Best Of 2009: Ken - Änglabarn

2010-07-24 @ 21:43:53 Kommentarer (0)
Ännu en känsloladdad och stark låt av Ken, väldigt fin.

, , , , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Nike Air Max 97 Gold

2010-07-23 @ 17:58:36 Kommentarer (0)
I Augusti släpps AM 97:orna i glittrande guld, från början tyckte jag den här modellen var jävligt ful, men jag gillar den mer och mer, det kanske blir ett inköp, men jag håller mig nog till silver.
Nike Sneakers
Nike Sneakers
Nike Sneakers 
, , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Were The Female´s At?

2010-07-23 @ 17:49:30 Kommentarer (0)

Varje crew hade en rappande dam som medlem ett tag, alla skulle ha en "first lady" det blev liten som "The Token Black Guy" om nån har sett "Not Another Teen Movie" lika många gånger som jag.

Ruff Ryders hade Eve, Bad Boy hade Lil Kim, Death Row hade Lady Of Rage och Flipmode hade Rah Digga.
Det verkade vara inflation av positiv särbehandling, för visst kvoterades dem in på grund eller tack vare sitt kön, visst kan de rappa, men de har också en starkare image och för att dra en klyscha: sex säljer.


Alla kvinnliga rappare anspelar dock inte på sex, men många gör det, Lil Kim och Foxy Brown är två exempel, är de något de måste göra för att lyckas? I dagens mer kommersiella inriktning av Hip Hop kan det var en bra idé, idag gäller det inte bara att vara jävligt skicklig på micken idag måste du sticka ut och synas i bruset.

Nicki Minaj är den senaste tjejen att slå igenom, uppbackad av först Gucci Mane men nu Lil Wayne har hon slagit ner som en bomb, hon har en utmanade stil och är en medelmåttig lyricist, men kommer förmodligen skörda enorma framgångar.

Men kan kvinnor lyckas genom ren skicklighet på micken, självklart ska därtill läggas feta beats och ett musikaliskt öra, men utan det sexuella i fokus, ja är svaret, vi har Missy Elliott, Queen Latifah, McLyte och brittiska Lady Sovereign som exempel.

Men var håller alla hus, de kvinnliga rapparna verkar ha ännu större förkärlek till att hamna i trubbel än de manliga, Lil Kim, Da Brat och Foxy Brown har skakat galler, Remy Ma gör det fortfarande.

Och övriga som en gång haft rikligt med framgångar såsom Missy, Lauryn Hill, Eve och även Lil Kim verkar ha fastna i en dvala.

Lil Mama slog igenom härom året, visserligen med tuggummi-osande radiopop, men ändå, för att försvinna lika fort och sedan hoppas upp på scenen brevid Jay-Z och Rihanna och bara göra bort sig.

Så vad kan vi förvänta oss av framtiden, en drömscenario vore att se Missy Elliot komma tillbaka i gammal god form och agera isbrytare åt övriga kvinnor, detsamma hoppas jag om Lil Kim, som innan hon åkte in släppte ett smärre mästerverk i "The Naked Truth". Vidare skulle det vara riktigt fet om Rah Digga kunde få släppa något, Lauryn Hill ta tag i musiken igen och att få se en ny generation ta klivet fullt ut som Kid Sister och Jean Grae.

Men varför skulle dessa kvinnor ha mer gemensamt med varandra än t ex Foxy och Jay-Z? Visst dom får byta om i samma omklädningsrum och har alla vaginor, men det kanske är fel att bunta ihop dem i samma kategori baserat på kön å andra sidan har det en betydelse och är enkelt att göra då det trots allt är ganska sällsynt.


, , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Who Sampled? LL Cool J

2010-07-23 @ 15:37:27 Kommentarer (0)
Idag blir det en riktig klassiker, LL Cool J har gjort en av sina bästa låtar genom att sampla Grace Jones, modellen, skådisen och sångerskan, som jag av någon anledning finner väldigt obehaglig, spela b la galen barbar i Conan med Arnold Schwarzenegger, var hon inte tillsammans med Dolph Lundgren back in the days?

Grace Jones – My Jamaican Guy
LL Cool J – Doin' It

Grace Jones 
, , , , ,
Who SampledTrackbacks ()

E-40 Feat. The Jacka & Kaveo - He´s A Gangsta Video

2010-07-23 @ 15:09:06 Kommentarer (0)

Best Of 2009: Ken - Ber En Bön

2010-07-22 @ 22:10:24 Kommentarer (1)
Ytterligare en låt från Ken´s "Hip Hop" en riktigt känsloladdad sång som Ken skrivit till sin syster, hjärtskärande.
Klippet är från en live-inspelning från TV4.
, , , , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Holdin Alabama Down Mixtape Download

2010-07-22 @ 21:34:05 Kommentarer (0)
DJ Pyrex, 4tr3 DJ´s, Cartune Network och Trill Montana presenterar "Holdin Alabama Down", ett mixtape med det bästa ´Bama har att erbjuda medverkar gör b la: Jackie Chain, Alley Boy , Lil Mook och en hel drös underground shit, länk hittar ni här.

Cover och tracklist:
Alabama Hip Hop
1. Intro
2. Country Boi Tweet – Respect
3. Alley Boy Checks In
4. Jackie Chan ft. G Mane & Kenny Thomas – This Is The Night
5. Lil Mook – You Can’t Stop Me
6. Novacane Speaks
7. Novacane – Alabama Mania
8. Paperchase ft. Rich Boy & Kenny Thomas – So Hood (Remix)
9. Conflict – I Got It
10. Eldorado Red – BGM Mafia
11. Jackie Chan – Haze
12. Lil Mook Speaks
13. P.S.A. (Lil Mook, Knuck, Trapboi,Mixx, Jigg)
14. Fat Head, Conflict, & DJ – Where Ya Racks At
15. KD ft. Modesty X.O. – Westside
16. Alabama Outlaw – Got Work
17. P.S.A. (Impala, Novacane, Lil Mook, Black, Gipp, & Knuck) – Affiliated
18. Bama B – So Clean
19. Country Boy Tweet – Old Money
20. MDU – So Much
21. Novacane – The Hitlist
22. Trapboi – Stunt Hard
23. Black & FlyGuy – Hold Up
24. Big Gunt – Figure 4
25. Official Ent. (Lil Chappy, Nino, City – Keep Sayin Yeah
26. Impala ft. Novacane – Stretch

, , , , ,

Ozone Battles 21/8

2010-07-22 @ 21:22:15 Kommentarer (0)
Så var ett nytt datum inbokat för Ozone Battles, den 21 augusti brakar det loss den här gången i stadsparken i Lund, en del nya ansikten dyker upp, b la en del från Keffat Liv klicken, checka flyern, fet!
Hip Hop Event 
, , , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Hip Hop Album Sales #10

2010-07-22 @ 21:11:03 Kommentarer (0)
Eminem ligger fortfarande stabilt i topp, Drake´s "So Far Gone" har till sist sålt guld. Capone-N-Noreaga, sålde ett par tusen ex av "The War Report 2" men förtjänar verkligen mer. Electro/Hip Hop/Pop drottningen M.I.A hittar vi som nummer nio med den svår tolkade titeln.
1
Eminem
Recovery
195,000
1,482,000
3
Drake Thank Me Later
50,000
833,000
9
M.I.A.
/\/\/\Y/\
28,000
29,000
14
Big Boi
Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty
26,000
89,000
20
Usher
Raymond v. Raymond
18,000
935,000

38
Curren$y
Pilot Talk
11,000
11,000
56
Paul Wall
Heart of A Champion
7,600
7,600
98
Capone-N-Noreaga
The War Report 2
4,600
4,700
111
Plies
Goon Affiliated
4,000
103,000
146
Drake
So Far Gone
3,300
500,000

, , , , ,
Album SalesTrackbacks ()

T.I. Feat. Keri Hilson - I Got Your Back Official Video

2010-07-22 @ 20:56:35 Kommentarer (1)
Senaste singeln från T.I´s uppskjutna "King Uncaged"

, , ,

Tech N9ne - KC Tea Official Video

2010-07-22 @ 15:51:03 Kommentarer (0)
Ny video med indie-kungen Tech N9ne, en singel från kommande collabo-plattan.

, , ,

Bun B´s 50 Favorit Sneakers

2010-07-21 @ 23:16:16 Kommentarer (2)
Bun B har ingen dålig sneaker-samling, nu har han listat sina 50 favorit modeller för Complex Magazine, topp 3 hittar ni nedan, en egen designad AF1, den berömda "Pigeon" dunken och en limited Air Jordan gjord som en hyllning till Pimp C, kolla in hela listan här.

Air Jordan pimp C
Nike Dunk Pigeon
Nike Air Force 1 Bun B 
, , , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Juicy J, Project Pat & Bank Mr.912 - Convicted Felons Download

2010-07-21 @ 20:02:54 Kommentarer (1)
Lite gatumusik, mixtape med Juicy J, Project Pat och Bank Mr. 912,  straighta outta the dirty south,
ladda ner här
Convicted Felons Cover
1. Intro – DJ Boogaloo, Devin Steele & DJ Rell
2. I Fuck Wit – Juicy J
3. Ga Damn I Need Some Money – Juicy J
4. I Been There I Done That – Juicy J & Bank Mr 912
5. One Stop Shop – Bank Mr 912 & Juicy J
6. Pussy Was His Name Tho – Juicy J
7. Smithin Wesson – Juicy J
8. Juicy J Speaks
9. Solo Dolo – Juicy J & Bank Mr 912
10. Old Triple Six – Juicy J
11. Game Recognize Game – Bank Mr 912, Juicy J & Project Pat
12. Thats What It Is – Bank Mr 912 & Project Pat
13. Boogaloo Speaks
14. Keep My Name Out Yo Mouth – Three 6 Mafia, Project Pat & Billy Wes
15. OG Master Kush – Juicy J & Jellyroll
16. Styrofoam Cup – Juicy J, Mac Pooh & New Genesis
17. Juicy J Speaks
18. Girl After Girl (Remix) – Juicy J, Gucci Mane & Nicki Minaj
19. On Yo Marks – Bank Mr 912, Juicy J & Project Pat
20. Feet Off The Ground – Three 6 Mafia
21. Convicted Felon – Project Pat & Juicy J
22. Ike Turner Pimpin – Juicy J, Project Pat, Slim Thug & New Genesis
23. Pesos – Project Pat, Juicy J & V-Slash
24. Take Sum – Project Pat
25. Twerk – Project Pat & Juicy J
26. Burglar Bars – Project Pat & OJ Da Juiceman
27. We Beat Yo Ass – V Slash, Lil Reno & Mac Pooh
28. Imma Try Rob You – Mac Pooh & DaKid Track

, , , , ,

Ras Kass Feat. Kurupt, Canibus & Killah Priest - The Shit Right Here

2010-07-21 @ 18:54:37 Kommentarer (2)
Ras Kass är i rampljuset för tillfället, först Mel Gibson dissen som ni kan lyssna på här.
Och nu en ny singel med The Horsemen, lite skrämmande video, beware! När får vi höra ett gemensamt album?

, , , , ,

Snoop Dogg & Gorillaz Live i London

2010-07-21 @ 18:16:32 Kommentarer (0)
Snoop bjöd in Gorillaz under ett framträdande i London, passar som hand i handsken tillsammans, Snoop Dogg är för tillfället på turné i Storbritannien.

, , , , , ,

Exile - Radio Bonus Download

2010-07-21 @ 18:01:13 Kommentarer (0)
Los Angeles baserade producenten och ibland rapparen Exile bjuder på ett album, ladda ner här.
Eftersom inte alla låtar fick plats på kommande releasen "AM/FM" planerad att droppas i augusti, bjuder han helt enkelt på följande spår:

1. So We Can Move (Teebs Remix) – 02:44
2. It’s Coming Down (DJ Rhettmatic Remix) – 03:36
3. Population Control (Dibia$e Remix) – 02:15
4. We’re All In Power ft. Lessondary Radio (Von Pea, Donwill, and Elucid) – 02:46
5. Frequency Modulation (Marco Polo Remix ft. Torae & Ruste Juxx) – 02:53
6. In Love (Kan Kick Remix) – 03:34
7. GB (Radio Medley) – 02:19
8. Watch Out! False Prophet ft. ADAD & Johaz – 04:04
9. The Machine (DaVinci Remix) – 03:09
10. In Tune Static (Mike Gao Remix) – 01:59
11. So We Can Move (Pollyn Remix) – 03:49
12. Exbox Radio (Radio Reject – Bonus Cut) – 01:31
13. OPERAtor Radio (Radio Reject – Bonus Cut) – 01:41
14. Forbidden Radio (Radio Reject – Bonus Cut) – 01:29
15. I’ve Been Dreaming of You (Radio Reject – Bonus Cut) – 02:45
Hip Hop

I augusti gör han dessutom Fashawn sällskap på en spelning i Göteborg, läs mer här., , ,

Ice-T arresterad

2010-07-21 @ 16:16:13 Kommentarer (0)

O.G:n och legenden Ice-T blev arresterad i New York för att ha kört bil med ogiltigt körkort och utan bilbälte.
Ice var inte så glad över saken och skrev efter incidenten följande på sin Twitter:

"Some punk bitch rookie cop named Fisher, Made the arrest of his bullshit career today. Arresting the notorious Ice-T for no seatbelt"

"He said: i know who you are and i dont give a fuck. That was right after i called him a punk bitch, then they questioned me about FLTG", , , ,
West CoastTrackbacks ()

Fenomenet Rick Ross

2010-07-21 @ 15:58:03 Kommentarer (0)

2006 dök en fet rappare från Miami upp i rampljuset, Rick Ross debuterade med "Port Of Miami" en hyllning och skildring av en knarklangares liv. Största hiten "Push It" baserades på en sampling av ledmotivet till filmen "Scarface" och det osade gangster och kokain långa vägar.

Rick Ross texter är inte ur åskådarens perspektiv, han har inte bara växt upp i ghettot och på väg till skolan sett , hallickarna, hororna och knarlangarna,inte bara observerat vapen och droger i en miserabel miljö utan aktivt deltakigt, tagit sig upp genom droghandeln, likt Scarface klättrat från botten och till slut nåt allra högst upp, som han själv rappar på "Hustlin": "Into distrubtion like Atlantic, Ships and airplanes cross the atlantic".

Vidare berättar han om sina kontakter med Pablo Escobar och Panama´s före detta president, den korrupta Manuel Norieaga som var involverad i droghandel och pengatvätt, " I know Noriega, the real Norieaga, he owe´s me a hundred favours".

Det är på riktigt, Ricky har inte bara hängt på gatuhörnen och varit en simpel hantlangare han har varit the shit.

The Bawse blev mer och mer känd och skivorna sålde som smör "Trilla" släpptes 2008, därefter planerades "Deeper Then Rap" släppas 2009.

Då förändrades allt, de berömda bilderna på Ricky Ross iklädd fångvakts-uniform dök upp på nätet och plötsligt sjönk hans trovärdighet till noll, den självutnämnde gangsterkungen hade jobbat för "andra sidan" vilket det närmast är dödstraff på, Ricky förnekade till en början att det överhuvudtaget var han på bilderna. Men erkände senare att det faktiskt var han.


Nuförtiden känns det som om av vara "real" är viktigare än att att ha skills rap-mässigt, det man inte har rap-mässigt får man ha i autencitet och känsla, Ricky hade nu inget av det och för att toppa problemen började den riktige narkotika-kungen Freeway Ricky Ross, som rapparen tagit sitt namn efter, göra sitt röst hörd, efter att suttit i fängelse ex antal år, där alla trodde han skulle förbli för resten av livet börjades det ryktas att han skulle snart bli frisläppt.

Rick Ross drag var nu att ge sig på 50 Cent, till synes oprovocerat, i låten "Mafia Music" lägger han följande rad:
"I love to pay her bills/can’t wait to pay her rent/Curtis Jackson baby mama/I aint askin for a cent/Burn the house down/gotta buy another/don’t forget the gas can/jealous, stupid muthafucka"

Det känns som att man skulle vilja ligga lågt ett tag men icke, ett par medelmåttiga dissar låtar skickas fram och tillbaka de både lägren, men det som skiljer den här beefen från tidigare är att 50 inte nöjer sig md elaka ord inspelade på grammofon, han startar en miniserie via youtube kallade "Officer Ricky" som driver med hans motståndare, han söker upp mamman till Rick Ross barn, som han senare släpper en bok med, hon bekräftar även att han är en bluff.

Och så nu då har Freeway Ricky Ross släppts ur finkan och börjar sin tid i frihet med att stämma rapparen för att ha använt hans namn i vinstintresse. Vid det här laget borde hans karriär vara över, de övriga "gangster-rapparna" borde vända honom ryggen, se honom som en skam, "Teflon Don" släpptes igår och medverkar på plattan gör b la, T.I. och Gucci Mane, först nämnda kickade AlfaMega från Grand Hustle för uppgifter dykt upp om att han var en "snitch". Hur påverkas rappare som byggt sin image på att vara "street" genom att samarbeta med Ricky Rozay?

Jag menar inte att det är fel att jobba som polis eller fängelsevakt, men för mig är en stor del av passionen för musik uppbyggt på att det är på riktigt, självklart ska man inte ta allt ordagrannt men jag vill känna känslan på riktigt positiv som negativ, "Heartbreaks och 808´s" skulle inte vara lika bra om det visar sig att Kanye är lyckligt gift och bara myser runt med sin fru om dagarna.

, , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Best Of 2009: Ken - Nu Måste Vi Dra

2010-07-20 @ 20:27:51 Kommentarer (1)
Ken har verkligen pendlat upp och ner, men med "Äntligen Hemma" visade han hur jävla bra han är och gjorde ingen besviken med förra årets "Hip Hop", den mannen har känsla, här hittar ni en riktig sommar-låt, feelgood så det stänker om det och videon är grym den med:


, , , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Got Beef? Spotify Playlist

2010-07-20 @ 19:51:07 Kommentarer (2)

Battle-rappen tar en tillbaka till hiphopens ursprungstanke, att göra upp med ord istället för nävar, beefs och battles är gett oss några av de absolut bästa rimmen någonsin, men det har också lett till tragedier, idag är vi långt ifrån Busy Bee´s, Kool Moe Dee´s och KRS One´s tillsynes harmlösa dissar, idag sparar ingen på krutet, klart är att det väcker känslor, nedan hittar ni en playlist som samlat de bästa disslåtarna som Spotify tillhandahåller. Det är ju också så att nuförtiden hittas många dissar på mixtapes eller inte ens det, vilket utbudet på Spotify är tunnt på. Mest saknad är Eminem - "Nail In The Coffin"

Go get it! Got Beef?
rostbiff
Min topp 5:

Eminem - Nail in the coffin
Ice Cube & Mack 10 - King of the hill
Nas - Ether
Ice Cube - No Vaseline
2pac & The Outlawz - Hit ´em up


, , ,
Spotify PlaylistsTrackbacks ()

Who Sampled? Lil Wayne

2010-07-20 @ 15:26:36 Kommentarer (0)
Alla som sett Scarface ett par gånger för mycket känner igen det här, det enda bra från Lil Wayne´s "Rebirth" förutom "Drop The World".
Amy Holland – She's On Fire
Lil Wayne – On Fire

Scarface Elvira 
, , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Big Omeezy Feat. E-40 - Parked/Nightlife Official Video

2010-07-20 @ 14:35:16 Kommentarer (0)
Nytt Hyphy-shit från gudfadern E-40´s bolag Sic-Wit-It Records och nysignade Big Omeezy, check it out:

, , , ,

Swedish House Mafia Feat. Pharrell - One Official Video

2010-07-19 @ 20:55:53 Kommentarer (3)
David Guetta gjorde det med Akon och fick en superhit med "Sexy Bitch" nu är det dom svenska house-gudarna i Swedish House Mafia som vill testa samma recept genom att anlita Pharrell Williams till singeln "One".
Den här biten kommer säkerligen spelas sönder och samman på klubbar runt om i världen och speciellt på Ibiza. , , , , ,

Flying Lotus - MmmHmm Official Video

2010-07-19 @ 20:35:27 Kommentarer (0)
Flying Lotus är hypad av såväl hipsters som hiphop-skallar, en unik och annorlunda stil har han varifall, en cool video från albumet "Cosmogramma" hittar ni här:

, , ,

DJ Muggs & Ill Bill - Cult Assasin Official Video

2010-07-19 @ 20:21:19 Kommentarer (0)
Här har ni första singeln från Muggs och Ill Bill´s kommande gemensamma album, riktigt fet video!


Kolla in tracklist och cover här. "Kill Hill Devils" finns i affärerna den 24 augusti.

, , , , ,

Reebok + Armani

2010-07-19 @ 19:53:47 Kommentarer (0)
Reebok har fått till stånd ett annorlunda samarbete, nämligen med högklassiga Armani, tillsammans har de designat ex antal sneakers, i en mer stilren och clean style. nedan hittar ni bilder i urval:

Reebok Sneakers
Sneakers
Sneakers
, , , ,
SneakersTrackbacks ()

Stat Quo - Statlanta Recension

2010-07-19 @ 15:49:22 Kommentarer (0)
Stat Quo är ännu en i raden av artister som aldrig fick släppa något på Aftermath, han signades till Dre men även Eminems Shady Records och tanken var att plattan skulle släppas 2003, nu 7 år senare får han äntligen debutera.
Han inleder passande nog med "The Beginning" och konstaterar att "This is Statlanta, with no Eminem and no Dre, just the mothafuckin A (okay)" och  gör en mäktig inledning med mullrande bas, som dock övergår till mjukare tongångar på spår två med Marsha Ambrosious som vackert sjunger "Welcome Back". Plattan fortsätter i soulens tecken med "Ghetto Of U.S.A." med Antonio McLendon och är ett av albumets bästa låtar.

Personligen hade jag inte förväntat mig så mycket soul-influenser och en del av dem är riktigt bra medans en del bara känns ihop kastade, största del av plattan har det soundet men vi hittar även "Catch 'Me" producerad av nya stjärnskottet Boi-1Da med Northern Profit, som låter lite mer typiskt Dirty 'South, men det är jäkligt bra.

Devin The Dude och Raheem DeVaughn gästar på "Lie To You" , men det blir ingen höjdare, däremot är inhoppet av Talib Kweli på "Allright" mer välkommet, han lägger en bra vers över ett pianodrivet beat och det är riktigt bra.

Sammanfattningsvis hamnar Stat Quo nånstans mellan T.I. och Outkast rent soundmässigt, ganska medelmåttigt emellannåt vilket gör att man snabbt tröttnar men när det väl är bra är det riktigt bra, förhoppningsvis höjer han sig ytterligare en nivå till nästa album.

Men jag tror att en Stat Quo uppbackad av Dr.Dre och Eminem skulle varit mycket bättre och man undrar om tanken var att "Statlanta" skulle låta såhär från början, men det ser lovande ut för framtiden i varifall.

Stat Quo

6,5/10

Bästa Spår

"The Beginning"
"Ghetto USA" Med Antonio McLendon
"Catch Me"
"Cry" Med Brevi
"Allright" Med Talib Kweli

 , , , , ,
RecensionerTrackbacks ()

50 Cent Vs. Diddy Round 3

2010-07-19 @ 15:11:16 Kommentarer (0)
50 turnerar fortfarande i Brasilien och i Rio De Janeiro passade han på att förudmjuka Diddy ännu en gång, ett par kort ord innan han körde sin vers på "Bitch (remix)" som han medverkar på tillsammans med E-40 och Too Short.
Kolla in videon nedan, ska bli intressant och följa utvecklingen i det här dramat.Läs mer om tidigare händelser i 50 vs. Diddy dramat här och här.

, , , ,
Beefs & BattlesTrackbacks ()

Adidas Jeremy Scott Obyo

2010-07-18 @ 22:36:07 Kommentarer (0)
Adidas fortsätter sitt samarbeta med galne och originella designern Jeremy Scott.
Nu med en kollektion som går igenom de amerikanska staternas nummerplåtar, nedan hittar vi New York.
Sneakers
Sneakers , , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Who Sampled? Lil Wayne

2010-07-18 @ 15:37:43 Kommentarer (0)
Kanye West är producenten, som hittat samplingen och tillsammans med Lil Wayne blir det magi!

Eddie Kendricks – Day By Day
Lil Wayne – Let The Beat Build
Hip Hop , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Best Of 2009: Slaughterhouse - Cuckoo

2010-07-18 @ 15:26:42 Kommentarer (0)
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Lil Flip Feat. Gudda Gudda - 50 In My Pinky Rang Official Video

2010-07-18 @ 15:12:56 Kommentarer (0)

, , , ,

Nytt D12 album på väg

2010-07-18 @ 01:44:47 Kommentarer (0)
Eminem har skördat enorma framgångar på sistone men D12 har det varit ganska tyst om, men nu verkar en platta vara på gång, enligt Bizarre, kolla in intervjun och se vad han har att säga: , , , ,

Fashawn & Exile Live i Göteborg 11/8

2010-07-16 @ 14:04:05 Kommentarer (0)
Colors har gjort en trevlig och ovanlig bokning, Cali-rapparen Fashawn tittar in i augusti på klubben i GBG, kan bli riktigt nice!
Rapper
Läs mer på Colors hemsida.

, , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

John Legend & The Roots Wake Up! Cover

2010-07-16 @ 13:47:50 Kommentarer (0)
John Legend & The Roots 
Så här ser konsten ut, kolla in tracklist här.

, , , ,
Album CoversTrackbacks ()

Pony Nipsey Hussle Sneaker

2010-07-15 @ 19:24:19 Kommentarer (0)
Han har inte ens släppt sit första album än men har redan fått äran att utforma en egen sneaker, klassiska Pony samarbetar med Nipsey Hussle och nedan ser ni resultatet:
Pony
Pony Sneakers
Pony
Pony Sneakers 
, , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Ras Kass Vs. Mel Gibson

2010-07-15 @ 15:09:07 Kommentarer (0)

Mel Gibson kunde höras förnedra och göra en del rasistiska uttalande under ett inspelat samtal med sin före detta flickvän Oksana Grigorieva.
Nu har västkust-veteranen Ras Kass samplat samtalet och gjort en klubblåt av det hela, underhållande och Mel Gibson får välförtjänt ett par jabbar.
Lyssna här:


, , , ,
Beefs & BattlesTrackbacks ()

Hip Hop Album sales #9

2010-07-15 @ 14:58:19 Kommentarer (0)
Eminem ligger fortfarande stabilt i topp följd av Drake, Big Boi gör inträde med sin debutplatta och Juvenile gjorde ett blygsamt inträde med cirka 6000 ex sålda av "Beast Mode".

1
Eminem
Recovery
229,000
1,287,000
2
Drake Thank Me Later
74,000
783,000
3
Big Boi
Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty
62,000
63,000
12
The-Dream
Love King
23,000
82,000
17
Usher
Raymond v. Raymond
19,000
918,000
25
The Roots
How I Got Over
14,000
86,000
46
Kelis
Flesh Tone
7,800
7,900
55
Juvenile
Beast Mode
6,400
6,600
92
Young Money
We Are Young Money
4,600
504,000
127
Drake
So Far Gone
3,700
497,000

 

, , , ,
Album SalesTrackbacks ()

Warren G Says Mount Up!

2010-07-15 @ 14:49:01 Kommentarer (0)
Warren G annonserade via sin Twitter att en uppföljare till hans klassiska album "Regulate...G-Funk Era" är på gång, Warren G är tung! Nate Dogg spelade en stor roll på första plattan men om han kan medverka eller ej vet man inte med tanke på hans hälsotillstånd.
Regulate G-Funk Era 2 
, ,
West CoastTrackbacks ()

Tony Yayo Feat. 50 Cent - Pass The Patron Official Video

2010-07-15 @ 14:40:42 Kommentarer (0)

Billy Blue - When Your Hood Your Good Official Video

2010-07-14 @ 22:35:04 Kommentarer (0)

Nike SB Dunks

2010-07-14 @ 21:10:38 Kommentarer (0)
Nike
Helt cleana svarta Mid SB´s som droppar till hösten, ett litet stänk av marin på tungan.

, , , ,
SneakersTrackbacks ()

A.G. & J Dilla - Dunkin Donuts Mixtape Download

2010-07-14 @ 21:06:53 Kommentarer (1)
D.I.T.C representanten A.G. droppar ett mixtape som en hyllning till J Dilla, A.G. kickar rim över Dilla instrumentaler, ladda ner kan du göra här.01 Intro
02 Workin’ On It
03 AG On JD
04 We Do It 4
05 Walk On By
06 AG On Loss
07 Dilla 4 Eva ft. Party Arty
08 Clap
09 Crushing (BX Version)
10 AG On J Dilla & Party Arty
11 10 to 10
12 Gems I Spit
13 Keep It Movin
14 Heavy Head
15 Shouts

 , , , , ,

Just Blaze - Spotify Playlist

2010-07-14 @ 16:28:32 Kommentarer (0)
Här hittar ni en ny Spotify Playlist att sätta tänderna i! Den här gången med låtar enbart producerade av Just Blaze, mycket nöje! Just Blaze Beats

Just Blaze Spotify Playlist 
, , ,
Spotify PlaylistsTrackbacks ()

Diddy & The Dream Team

2010-07-14 @ 14:57:20 Kommentarer (0)
Diddy är verkligen på gång nu, förutom att en beef bubblar under ytan med 50 Cent, jobbar han även med den nya supergruppen Dream Team från början döpta till Supreme Team.

Häromdagen till känna gav han att ytterligare en rappare kommer ingå i gruppen nämligen Fat Joe, ännu en av
50´s favoriter, ska bli spännade att höra vad dem kan åstadkomma tillsammans.
Läs mer om Dream Team här.

Dream Team
 , , , ,

Big Bad 40 Feat. Ray J - Damn Official Video

2010-07-14 @ 14:39:47 Kommentarer (2)
Förutom att vara invloberad i en rättegång angående sin gängtillhörighet jobbar Big Bad 40 aka 40Glocc på plattan N.W.A (New World Agenda) singeln och tillhörande video ser ni och hör här:

 , , , ,

DJ Muggs vs. Ill Bill - Kill Devil Hills Tracklist

2010-07-13 @ 23:32:31 Kommentarer (0)
Cypress Hill producenten och Dj:n Muggs har hookat upp med Ill Bill, underground legenden som b la är medlem i Non Phixion och La Coka Nostra. Ett gemensamt album är planerat att släppas den 24 augusti med titeln "Kill Devil Hills", tracklist och cover hittar ni nedan:

01) Cult Assassin
02) Trouble Shooters (Feat. Ruck, O.C. & Sick Jacken)
03) Paul Stanley
04) Illuminati 666
05) Amputated Saint (Feat. B-Real)
06) Skull & Guns (Feat. Everlast & Slaine Of La Coka Nostra)
07) Giants Stadium (Feat. Q-Unique)
08) The Owl
09) Millenniums Of Murder
10) Chase Manhattan (Feat. Raekwon)
11) Luciferian Imperium
12) Ill Bill TV
13) Secrets Worth Dying For (Feat. Chace Infinite)
14) 2013
15) Kill Devil Hills (Feat. B-Real & Vinnie Paz)
16) Narco Corridos (Feat. Sick Jacken & Uncle Howie)
DJ Muggs
, , , ,
TracklistsTrackbacks ()

Capone-N-Noreaga - The War Report 2 Recension

2010-07-13 @ 23:12:00 Kommentarer (0)

1997 släpptes den första "War Report" skivan, det har varit en krokig väg för duon framtill uppföljaren, med fängelsevistelser för Capone, skivbolagsstrul och skottlossningar.

Men nu ligger man tryggt under Raekwons etikett "Ice Water" , hans närvaro på projektet märks med b la 3 gästspel. Här verkar herrarna funnit arbetsro. Det finns inga singlar för radion, inget för topplistorna utan det är stenhård gaturap, det låter New York helt enkelt.

Men det blir nästan aldrig klyschigt, visst blir det en del bitches, kokain och vapen, men inte till överdrift och det känns heller inte påklistrat utan genuint och äkta.

Plattan inleds med "Pain" en mörk sak producerad av The Alchemist och den är riktigt bra, det berättas tragiska ghettoberättelser som når hjärtat.
Vidare har vi "Bodega Stories" som kanske inte är något märkvärdigt men ett trevligt inslag med gästande The LOX.

"My Attribute" är mer av en banger och höjer tempen en aning, detsamma gäller "Favour For A Favour" parollen som man lånat från Nas gamla låt med samma titel. Nas hittar vi sen som gäst på "With Me" och lägger en klart godkänd vers.

"Hood Pride" med Faith Evans är första singeln, men det är ingen typisk marknadsanpassad RnB historia, utan Faith Evans sång passar in och förhöjer.

Detsamma gäller "The Corner" med Avery Storm, det är vackert på ett melankoliskt beat drivet av en loopad vissling. "Live On, Live Long pt.2" är en hyllning till CNN´s mentor Tragedy Khadafi, som faktiskt var mer involverad i deras debutalbum än Capone.

"Brother From Another Mother" är albumets bästa spår, som titeln skvallrar om handlar den om broderskap, den är jävligt bra helt enkelt.

Sista spåret heter "Obituary" och tillhör också ett av de bästa spåren, ingen refräng, bara rim direkt från hjärtat, en låt om fallna bröder och smärtan som döden genererar, över en sorglig kyrkorgel.

"The War Report 2" är en värdig fanbärare för New York-soundet, i samma anda som "Illmatic", "Reasonable Doubt" och "Only Built For Cuban Linx". Man når inte hela vägen upp till nivån som just nämnda album, men man är inte långt ifrån, detta är New York rap som inte år tråkig, som det så lätt kan bli i dessa tider när alla verkar lida av prestationsångest, överraskande bra skit!

7,5/10

Bästa Spår:

"Brother From Another Mother"
"Obituary"
"The Corner" Med Avery Storm
"Pain"
"Hood Pride" Med Faith Evans

, , , , , ,

RecensionerTrackbacks ()

Cover Art Classic

2010-07-13 @ 14:58:32 Kommentarer (0)
Tupac Shakur

Första dubbelalbumet inom genren, klassiskt omslag och klassisk platta.

, , ,
Album CoversTrackbacks ()

Best Of 2009: Eminem - Stay Wide Awake

2010-07-13 @ 14:54:55 Kommentarer (0)
Eminem rappar skjortan av sig på den här:


, , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Big Boi´s Sneakers

2010-07-12 @ 23:08:26 Kommentarer (0)
Big Boi visar upp en imponerande samling, man blir en aning avundsjuk, en sån garderob!

, , , , ,
SneakersTrackbacks ()

Labyrint - Trakterna Official Video

2010-07-12 @ 20:35:21 Kommentarer (0)
Samlingsplattan och projektet "EvolutionHipHop" fortskrider som planerat, en ny singel medföljande video har släppts, Labyrint står för rappen och The Salazar Brothers för produktionen, till viss del inspelad i Malmö och STHLM, kolla:
Läs mer om projektet här. Plattan ska släppas i September, även en turné är planerad, bra för svensk hip hop!

, , , , , ,
Svensk HiphopTrackbacks ()

Who Sampled? Lil Wayne

2010-07-12 @ 20:10:11 Kommentarer (0)
The Carter III är ett mästerverk rakt igenom, en del riktigt grymma samplingar hittar man också som den här t ex:

David Axelrod – Holy Thursday
Lil Wayne – Dr. Carter
weezy
 , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Wiley Free Music

2010-07-12 @ 15:05:16 Kommentarer (0)
Brittiska rapparen Wiley gjorde nåt annorlunda och släppte cirka 200 låtar gratis via sin twitter, enligt uppgift för att han lackat ur på sin manager, skitsamma Wiley är grym och gratis är gott, tanka här:

Wiley Zip Files 1-11 Full Tagged With Track Name/Artist/Features
http://www.grimeforum.com/?p=3455

Return of Wiley Freestyle
http://www.grimeforum.com/?p=3500

Zip 1:
http://www.ukmusic.fm/wiley/wiley_zip_1.zip
http://www.megaupload.com/?d=E45AIX6S
http://www.sendspace.com/file/esgwk9
http://rapidshare.com/files/405740823/wiley_zip_1.zip
http://www.mediafire.com/download.php?zyilmennory
http://www.mediafire.com/?sharekey=4...d0568e5b24962e (Download as Seperate Tracks)

Zip 2:
http://www.mediafire.com/?y20ymmxhjkt
http://rapidshare.com/files/40575627...zip_2.zip.html
http://www.megaupload.com/?d=S8SOF62U

Zip 3:
http://www.mediafire.com/?cz1wyhtnljy
http://rapidshare.com/files/40577665...zip_3.zip.html

Zip 4:
http://www.mediafire.com/?tzd0zzzmqom
http://rapidshare.com/files/40579306...zip_4.zip.html

Zip 5:
http://www.mediafire.com/?ueqmtxlqzjm
http://rapidshare.com/files/40581463...zip_5.zip.html

Zip 6:
http://www.sendspace.com/file/mo3uao
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7071
http://rapidshare.com/files/40581355...zip_6.zip.html

Zip 7:
http://www.sendspace.com/file/i29l35
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7072
http://rapidshare.com/files/40582684...p_7...zip.html

Zip 8:
http://www.mediafire.com/?jmjiymrgjyt
http://www.sendspace.com/file/cxxisa (Windows users may need to delete the "...." out of the file name to unzip successfully).
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7069
http://rapidshare.com/files/40583558...zip_8.rar.html

Zip 9:
http://www.sendspace.com/file/wdyc5q
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7077
http://rapidshare.com/files/40590580...9.....zip.html

Zip 10:
http://www.sendspace.com/file/3ffrkh
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7085
http://rapidshare.com/files/40591730..._10_2.zip.html

Zip 11:
http://www.sendspace.com/file/8kd07x
http://www.beatplexity.com/mix/?id=7084
http://rapidshare.com/files/40592989...ip_11.zip.html

grime, , , ,
Grime/UKTrackbacks ()

Capone-N-Noreaga Intervju

2010-07-12 @ 14:41:07 Kommentarer (0)
Imorgon släpps "The War Report 2", recension kommer inom kort, det är ett tungt album varifall, kolla in intervjun med CNN nedan:


, , ,

Slim Thug Feat. Z-Ro - Gangsta Official Video

2010-07-12 @ 14:34:51 Kommentarer (0)
Slim Thug droppar ny singel som gästas av Z-Ro, Houston är i huset! Kolla in videon:


Slim Thug´s nya album släpps 7 September, håll utkik efter "Tha Thug Show". Läs om Z-Ro´s senaste platta här.

, , , , , ,

John Legend & The Roots - Wake Up! Tracklist

2010-07-12 @ 14:21:32 Kommentarer (0)
Soul-sångaren John Legend hookar upp med The Roots för ett helt album, låter som en underbar kombination, kolla in tracklisten:

1. “Compared to What”
2. “Hard Times”
3. “Little Ghetto Boy”
4. “Wake Up Everybody” feat. Common and Melanie Fiona
5. “Our Generation”
6. “Love the Way It Should Be”
7. “Hang On in There”
8. “I Can’t Write Left Handed”
9. “Wholy Holy”
10. “I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free”
11. “Shine”

wake up
 

Albumet droppar i September.


, , , ,
TracklistsTrackbacks ()

Plies - Goon Affiliated Recension

2010-07-12 @ 00:15:16 Kommentarer (0)
Plies är en artist som byggt sin karriär på sitt Gangster-rykte, vilket även det har ifrågasatts och men har ändå gjort så med framgång, det handlar inte om djupa texter, rimschema och fyndiga punchlines, vilket inte alltid är nödvändigt om man bara har tillräkligt med attityd och känsla.

Efter att ha släppt tre plattor under väldigt kort tid (2007-2008) är han nu tillbaka med sitt fjärde och förmodligen sämsta hittills, albumet är i stort sätt en kliché, vi hittar de typiska RnB-flörtarna riktade till damerna och de stenhårda gangsta-spåren riktade till oss med adrenalin i överflöd, men det är inte bra.

Albumet inledds med "Go Live" som inger hopp, stenhård sydstats/gangsta-shit, något Plies bemästrar.
Men sen blir det bara tråkigt och avslaget, singeln "Becky" dyker upp i mitten av plattan som ett smärre guldkorn producerad av J.R Rotem och ett av få beats som håller hög standard.

"Kitty, Kitty" med Trey Songz är ett tydligt exempel på en låt gjord för att blidka damerna, men det är bara tråkigt, det samma gäller "Goonette" som handlar om den kvinnliga versionen av en "Goon" i klädd rosa skidmask.

Plies


Sämst av allt är "Good Dick" som handlar om Plies penis, det är en av få låtar som lyckats göra mig lite smått äcklad, jävligt weird.

På "Look Like" assisteras Fort Myers, Florida rapparen av Young Jeezy och Fabolous men de gör det varken bättre eller sämre.


Plies känns som en dålig piratkopia av T.I. blandat med en Lil Jon i målbrottet, det är inte genom kasst, men absolut inte värt att införskaffa.

Bästa Spår:

"Go Live"
"Becky"

3/10

, , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Nike Vandalz

2010-07-11 @ 18:43:04 Kommentarer (2)

Nike Vandalz har alltid varit en favorit-modell, nu finns dem i ny colorway och utformning at köpapå Shelta

Fresh!
Nike Sneakers
Nike Vandalz
Nike Sneakers

, , , ,
SneakersTrackbacks ()

50 Cent attackerad

2010-07-11 @ 16:46:51 Kommentarer (0)
50 Cent och G-Unit är för tillfället på turné i Brasilien, en lite för entusiastisk deltagare tog sig upp på scenen och omfamnar 50, en vänskaplig kram tycker jag det ser ut som, bedöm själv:

, , , , , ,

Lloyd Banks - Love & Hate Official Video

2010-07-10 @ 23:44:37 Kommentarer (0)
Llyod Banks förra singel "Beamer, Benz Or Bentley" slog igenom rejält, nu är det dags för singel nummer två 2Love & Hate" från kommande "The Hunger For More II", kolla in:

, , , ,

Aylakollektivet Live i Malmö 23/7

2010-07-10 @ 00:47:54 Kommentarer (2)
Malmö stad gör en insats och lämnar plats åt Hip Hop och Aylakollektivet aka Stor, Mohammed Ali, Carlito och Mack den 23 juli på sommarscenen i pildammsparken.
Malmö Sommarscen

Jag har sett både Stor och Mohammed Ali live och dom kan sitt shit, trevligt med lite svensk hip hop av kvalité, läs mer här.


 , , , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Adidas Jeremy Scott

2010-07-09 @ 21:33:04 Kommentarer (0)
Säga vad man vill, men att Jeremy Scott är orginell, innovativ och kreativ kan ingen förneka, här nedan följer bilder på planerade releaser, för både damer och herrar, antar jag:
Adidas
Jeremy Scott
Sneakers
Adidas Sneakers


Den här modellen släpptes förra året, även den designad av Jeremy Scott, tycker jag är cool:
Jeremy Scott sneakers

, , , ,
SneakersTrackbacks ()

Fat Joe Feat. Trey Songz - If It Aint About Money Official Video

2010-07-09 @ 14:42:04 Kommentarer (0)
Singel från "The Darkside" som släpps den 27:e denna månad:

, , , ,

B.G. - Money Side/Murda Side Mixtape Download

2010-07-09 @ 14:33:36 Kommentarer (0)
Nytt mixtape från den före detta Hot Boys-medlemmen, ladda ner här.
B.G.
B.G.
 , , ,

Wu-Tang Clan & Guilty Simpson Live i Oslo 26/7

2010-07-08 @ 22:31:26 Kommentarer (0)
Wu-Tang besöker Oslo! Ett Summer Jam arrangeras på Sentrum Scene den 26 Juli, den som sett diverse youtube-klipp med klanen vet att det kan gå vilt till och att dom är jävligt bra.

Dom backas upp av underground rapparen Guilty Simpson, en son av Detroit med ett jäkla flow, line-upen är inte spikad än utan fler artister tillkommer, kan definitivt vara värt ett besök. Läs mer och köp biljett här.
Clan in da front!
Wu-Tang Clan 
, , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Z-Ro - Heroin Recension

2010-07-08 @ 21:15:11 Kommentarer (2)
Z-Ro är en lärjunge av legenden DJ Screw och en av orginal medlemmarna i Houston-baserade "Screwed Up Click" varifrån begreppet "Screwed and Chopped" har sitt ursprung.

Z-Ro reppar fortfarande för samma klick och poängtera genom albumet sin tacksamhet till DJ Screw som fick fart på hans karriär.

"Denzel Washington" är namnet på singeln som gästas av Paul Wall och Chamillionaire, en tydlig radioflört som inte går hem, men låten är ett undantag, resterande spår är djupare och behandlar ämnen såsom kärlek, svek, depression, ångest och drogberoende, och för all del en gnutta sex.

Z-Ro
De inledande spåren gör inget större intryck men när så "Thug Nigga" kommer igång blir man genast berörd, en djup historia om olycklig kärlek, titeln är en aning missvisande, i den andan fortsätter det sen med "Blast Myself", där Z-Ro lånar 2pac´s berömda ord från "Changes" till refrängen, det är verkligen ett av plattans absolut bästa spår och Z-Ro är som bäst när han är så ärlig och orädd, det känns på riktigt och låten handlar som titeln skvallrar om självmordsbenägenhet, om svek och meningen med livet.

"Do Bad On My Own" är ytterligare ett spår i samma anda, vidare har vi "We Dont Speed" som gästas av Lil Flip, det är en viktigt låt som handlar om poliskorruption men musikaliskt har man hört bättre och tyvärr bevisar Flip ytterligare ännu en gång att han bara blir sämre och sämre som rappare.

Sammanfattningsvis låter det som 90-talets G-Funk a ´la Warren G mixat med modern Houston musik.
i sina bästa stunder är det jäkligt bra men när det är dåligt är det inte alls bra. men det är helt klart värt en genomlyssning.


Likt en thailändskt-massage utan "happy ending" visst känns det skönt under perioder, vissa moment känns överflödiga och den riktiga extasen infinner sig aldrig, men i efter hand ångrar man det inte trots allt.


6,5/10


Bästa Spår

"Blast Myself"
"Do Bad On My Own"
"Thug Nigga"
"Real Or Fake" Med Chris Ward
"Never Let It Go"


, , , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Who Sampled? Jay-Z

2010-07-08 @ 15:18:41 Kommentarer (0)
Eller snarare är det Kanye West, som är "a genius for this one" alla Illuminati freaks ser denna låt som ett bevis på Jay-Z´s samröre med den hemliga gruppen, men den är ju snarare anit-satan än pro-satan. Lyssna och njut:
Max Romeo – I Chase The Devil
Jay-Z – Lucifer
Jay-Z & Kanye West
 , , , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Näääk, Nimo & Rusiak Feat. Hoffmaestro - Hur Högt

2010-07-08 @ 15:06:26 Kommentarer (0)
Veteranen Rusiak gör musik med nya skolan, skitfett!  Kolla in videon:

, , , ,
Svensk HiphopTrackbacks ()

Hip Hop Album Sales #8

2010-07-08 @ 14:59:26 Kommentarer (1)
Som väntat dominerar Eminem på listorna, välförtjänt för "Recovery" är en blivande klassiker, som nummer två hittar vi Drake, om det är lika välförtjänt låter jag vara osagt.

Även The Roots tar sig in på listan med sitt Def Jam släpp "How I Got Over".
Young Money, samlingsplattan som släpptes i december blev sålde guld den här veckan och gör Lil Wayne´s bolag ytterligare framgångsrikt, Z-Ro hankar sig in med 6000 sålda ex av "Heroin".

1
Eminem
Recovery
313,000
1,058,000
2
Drake Thank Me Later
105,000
709,000
4
The-Dream
Love King
58,000
59,000
14
Usher
Raymond v. Raymond
24,000
898,000
17
The Roots
How I Got Over
21,000
72,000
28
Dwele
W.ants W.orld W.omen
14,000
14,000
107
Trip Lee
Between Two Worlds
4,400
7,900
134
Young Money
We Are Young Money
3,800
500,000
193
Blaze Ya Dead Homie
Gang Rags
2,600
11,100
198
Z-Ro
Heroin
2,500
6,600
, , , ,
Album SalesTrackbacks ()

No Cash From Cash Money

2010-07-08 @ 14:39:42 Kommentarer (0)
Som nämnts tidigare verkar inte grabbarna grus hos Cash Money speciellt noga med att betala sina producenter, läs tidigare inlägg här och här.

Nu uttalar sig Bangladesh ännu en gång, kolla in intervjun:
 

, , , ,
Dirty SouthTrackbacks ()

Best Of 2009: Eminem - Bagpipes From Baghdad

2010-07-07 @ 23:05:28 Kommentarer (0)
Eminem fjantar sig lite som han fått så mycket kritik för, men jag diggar den!

, , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Block Beataz

2010-07-07 @ 22:44:13 Kommentarer (0)
Intervju med producent-duon Block Beataz, musikerna som till stor del ligger bakom det unika soundet från Huntsville, Alabama, check it out:
, , , ,
AlabamaTrackbacks ()

Ny Kategori: Recension!

2010-07-07 @ 19:48:34 Kommentarer (0)
Det är dags att ge sig in i recensent rollen, någon måste rensa upp bland korrumperade och enögda journalister, det mest subjektiva, insiktsfulla och bästa hittar ni här på 99Probs!

Först ut blir Big Boi´s senaste!

Vissa kallade "Sir Lucious Left Foot" för söderns "Detox", visst har plattan varit hypad och efterlängtad, men soundmässigt är den långt ifrån Dr.Dre, även om hans högra hand Scott Storch har bidragit med ett av de bästa spåren "Shutterbug" som även var första singeln, men det låter inte Storchigt, det låter som övriga plattan jäkligt funkigt med en stänk av soul, med knorrande 808´s blir det futuriskt funk.

En bit som sticker ut från den beskrivningen är "General Patton" med Big Rube, som är en mäktig, dramatisk trumpet-driven historia och ett av skivans bästa spår.

Big Boi har samlat ihop en trevlig skara gäster, vi hittar bekantingar som Sleepy Brown, men även mer otippade sådana som Yelawolf, B.O.B, Gucci Mane och T.I.
Big Boi
På "You Aint No DJ" gästar Yelawolf och gör det riktigt bra på ett tungt minimalistiskt beat, liknande "Drop it like its hot" med Snoop.

För den som skaffar sig deluxe-versionen innefattar plattan även bonusspår med André3000 och Raekwon och en remix version av "Shine Blockas" med Bun B och Project Pat.

Men den absoluta höjdpunkten anser jag vara "For Your Sorrows" med legendariska George Clinton på refränger och en vers med minst lika legendarisk Too Short och Sam Chris.

Det är ett jäkligt bra album, men jag är inget större fan av OutKast-soundet, men för den inbitne bör detta var mer exalterande än för än dendrofil i skogen, Big Boi har tagit det traditionella OutKast/Dungeon Family soundet in i framtiden, utan att sälja sig till alltför kommersiella krafter.

8/10

Bästa Spår:
"Shutterbug" Med Cutty
"General Patton" Med Big Rube
"You Aint No DJ" Med Yelawolf
"For Your Sorrows" Med George Clinton, Too Short & Sam Chris
"Follow Us" Med Vonnegutt

Lyssna på albumet på Spotfiy: Big Boi – Sir Lucious Left Foot...The Son Of Chico Dusty, , , ,
RecensionerTrackbacks ()

DJ Toomp - Spotify Playlist

2010-07-07 @ 19:12:52 Kommentarer (0)
DJ Toomp är lite av en doldis, han ligger bakom många av T.I.´s största hits, men har även samproducerat några av Kanye West´s bästa bitar, han förtjänar helt enkelt en egen playlist som ni hittar här: DJ Toomp
DJ Toomp
 , , ,


Curtesy of Pa-To The Motherfucking-Da
Spotify PlaylistsTrackbacks ()

Reflection Eternal - Ballad Of The Black Gold Official Video

2010-07-07 @ 15:09:27 Kommentarer (0)
Talib Kweli och Hi-Tek släppte nyligen nytt, nu är de aktuella igen, nu genom att ta sitt sociala ansvar och belysa situationen med oljeläckan som BP är ansvariga för.

 

, , , , ,

Nas & Damian Marley på Grönalund 7/7

2010-07-06 @ 17:02:52 Kommentarer (3)
Som ingen kan ha missat har klåparna till arrangörer sänkt Hultsfredsfestivalen och gått i konkurs, en liten tröst kan kanske vara att Nas och Damian marley uppträder imorgon på Grönalund i Stockholm istället, mer info hittar ni här.
Distant Relatives
Deras gemensamma platta är över förväntningarna, haffa "Distant Relatives"!

, , , , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

Cover Art Classic

2010-07-06 @ 16:54:49 Kommentarer (0)
Mer gangsta än såhär blir det inte, västkusten på väg mot dominans. Comptons Most Wanted
, , ,
Album CoversTrackbacks ()

DMX fri

2010-07-06 @ 16:52:05 Kommentarer (0)
Imorgon släpps DMX från fängelset, förhoppningsvis reformerad till det bättre, så vi kan få lite ny grym musik från den en gång så vassa MC, läs mer om DMX och Ruff Ryders här.
Ruff Ryders 
, ,

Who Sampled? Jay-Z

2010-07-05 @ 20:48:22 Kommentarer (0)
Genialiskt och otippat, en världshit blev det av det.
Lalaine – The Hard-Knock Life (Annie, Orphans: Pepper, Duffy, July, Kate, Tessie, Molly) - Voice
Jay-Z – Hard Knock Life - The Ghetto Anthem
Shawn Carter 
, , , , ,
Who SampledTrackbacks ()

Best Of 2009: Eminem - 3 A.M

2010-07-05 @ 20:40:09 Kommentarer (0)
"Relapse" kanske inte var världens bästa platta såhär i backspegeln (Ändå bättre än mycket skit där ute), hur mycket man än dickridar "underground" artister går det inte att förneka Em´s flow i den här låten, storytelling av absolut topklass och en riktigt mörkt tungt beat, signerat Dr. Dre såklart,  för jävla bra helt enkelt.
, , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Maino - Get ´Em Tiger Official Video

2010-07-05 @ 15:02:27 Kommentarer (0)
Inspirerad av Tiger Woods bravader spelade Maino in den här låten:

, , , ,

JuliFesten @ Babel Malmö

2010-07-05 @ 14:57:06 Kommentarer (0)
Det här kan bli en trevlig tillställning:
Babelmalmö 
, , , ,
Where the party at?Trackbacks ()

King Uncaged Uppskjuten

2010-07-05 @ 14:49:27 Kommentarer (0)
T.I.´s sjunde album släpps inte som planerat i augusti utan den 28 september, en riktigt fet singel borde ha varit släppt vid det här laget men med tanke på bristen av en sådan känns det väntat.

Kanske har han samma problem som Game och hittar inte den där superhiten, vi får la se.
T.I. 
, ,
Dirty SouthTrackbacks ()

Nike Air Max 1 Sample

2010-07-04 @ 21:28:42 Kommentarer (0)
Ibland cirkulerar en del rare,unreleased och samples för försäljning på nätet, det gäller och hitta en legit säljare, härom sistone såldes dess guldkorn på ebay, gick loss på 330 dollar, sällan man ser så grym colorway på samples, kunde dom gott ha satt i produktion tycker man:

Nike Air Max
Nike rare sneakers 
, , , ,
SneakersTrackbacks ()

DJ Premier & Pete Rock jobbar på ett album

2010-07-04 @ 12:57:08 Kommentarer (0)
Enligt Pete Rock jobbar han och DJ Premier på ett album tillsammans, de två legendarerna ska tydligen ha fått blodad tand efter ett uppträdande tillsammans i Tokyo (kolla in video på det här)
DJ Premier & Pete Rock
inget release-datum är satt ännu och några mer detaljerade uppgifter finns inte, men blir detta verklighet har varje Hip Hop-Hufvud något att fira!

, , ,

DJ Jazzy Jeff & Mick Boogie - Summertime Mixtape Download

2010-07-04 @ 12:30:27 Kommentarer (0)

Om det är någon man förknippar med med sommarmusik är det Fresh Prince & DJ Jazzy Jeff´s "Summertime", så vem passar bättre att hosta ett "Summertime Mixtape" än Jazzy Jeff? Just det, tankar ner en riktigt soft sommarmix här
DJ Jazzy Jeff & Mick Boogie

, , , , ,

Charles Hamilton

2010-07-04 @ 12:23:46 Kommentarer (0)
Charles Hamilton räknades som en blivande stjärna , den nya generationens rappare, en yngre Kanye, men efter ett mindre lyckat youtube-klipp, där han blir slagen på käften av en tjej, la han sin karriär på is och hade pensionerat sig innan han ens kommit igång. För övrigt tycker jag att han gjorde vad han skulle av det man kan se på videoklippet, kolla själv här.

Men nu verkar Herr Hamilton var på gång igen och har startat en blogg och dessutom droppat 6(!) mixtapes, första tanken är att det är skit kvalité rakt igenom, men vem vet kolla in bloggen och tanka mixtapes här:
http://segahamilton.blogspot.com/

rookie rappers , , , , ,

Big Boi - Guide To Global Greatness Mixtape Download

2010-07-02 @ 19:39:16 Kommentarer (0)
Big Boi droppar ett mixtape för att hajpa inför kommande debutalbum, ladda ner här.
Big Boi , , ,

Dizzee Rascal Live @ Glastonbury

2010-07-01 @ 20:42:54 Kommentarer (2)
Nedan hittar ni ett klipp med Dizzee Rascal när han går loss på Glastonbury, en helt otrolig festival, där har vi lite och lära ifrån, eller vad säger ni, Hultsfreds-arrangörer?

, , , , ,

DJ Premier Proddar Prop Dylan

2010-07-01 @ 20:30:21 Kommentarer (0)
Borlänge-sonen Prop Dylan blir historisk genom att bli förste europeiska rappare att rimma över DJ Premier beats, till kommande plattan kommer den legendariska producenten bidra med beats, enligt Prop Dylan´s egen hemsida.

Jag hoppas detta leder till något riktigt stort, han förtjänar det och svensk hip hop behöver det, Dylan är en rappare av högsta kaliber.
Prop Dylan DJ Premier 
, , ,
Svensk HiphopTrackbacks ()

Black Eyed Peas Flashmob

2010-07-01 @ 15:41:16 Kommentarer (0)
Det här klippet är gammalt men det tål att ses flera gånger, när Black Eyed Peas uppträdde i Chicago inför Oprah Winfrey´s 24:e säsong! Älska Flashmobs!
, , , ,

Best Of 2009:Brother Ali - Philistine David

2010-07-01 @ 15:31:48 Kommentarer (0)
Brother Ali släppte en trevlig liten EP 09, med detta spår som höjdpunkt, lyssna!

, , ,
Best tracks of 2009Trackbacks ()

Cover Art Classic

2010-07-01 @ 15:28:19 Kommentarer (0)
nigga please cover
Jag saknar ODB.

, , ,
Album CoversTrackbacks ()

G-Side - Im Sorry Official Video

2010-07-01 @ 15:21:22 Kommentarer (0)
Nytt krut från Alabama-duon, check it out!

, , , , ,

Game vill återförenas med G-Unit

2010-07-01 @ 15:17:01 Kommentarer (0)
Efter alla hårda  ord och hatkampanjer verkar Game inte bara vilja lägga ner beefen utan återförena G-Unit, i en intervju säger han att pengar borde vara motivation nog för att lägga allt bakom sig, Game har gjort liknande uttalande tidigare men inte riktigt talat klarspråk och då har inte han "förlåt" bemötts positivt från G-Units sida, jag tror att att både 50 Cent och Game skulle bli bättre artister genom att samarbeta, Big ego´s.
G-Unit 
, , ,
Beefs & BattlesTrackbacks ()