Were The Female´s At?

2010-07-23 @ 17:49:30

Varje crew hade en rappande dam som medlem ett tag, alla skulle ha en "first lady" det blev liten som "The Token Black Guy" om nån har sett "Not Another Teen Movie" lika många gånger som jag.

Ruff Ryders hade Eve, Bad Boy hade Lil Kim, Death Row hade Lady Of Rage och Flipmode hade Rah Digga.
Det verkade vara inflation av positiv särbehandling, för visst kvoterades dem in på grund eller tack vare sitt kön, visst kan de rappa, men de har också en starkare image och för att dra en klyscha: sex säljer.


Alla kvinnliga rappare anspelar dock inte på sex, men många gör det, Lil Kim och Foxy Brown är två exempel, är de något de måste göra för att lyckas? I dagens mer kommersiella inriktning av Hip Hop kan det var en bra idé, idag gäller det inte bara att vara jävligt skicklig på micken idag måste du sticka ut och synas i bruset.

Nicki Minaj är den senaste tjejen att slå igenom, uppbackad av först Gucci Mane men nu Lil Wayne har hon slagit ner som en bomb, hon har en utmanade stil och är en medelmåttig lyricist, men kommer förmodligen skörda enorma framgångar.

Men kan kvinnor lyckas genom ren skicklighet på micken, självklart ska därtill läggas feta beats och ett musikaliskt öra, men utan det sexuella i fokus, ja är svaret, vi har Missy Elliott, Queen Latifah, McLyte och brittiska Lady Sovereign som exempel.

Men var håller alla hus, de kvinnliga rapparna verkar ha ännu större förkärlek till att hamna i trubbel än de manliga, Lil Kim, Da Brat och Foxy Brown har skakat galler, Remy Ma gör det fortfarande.

Och övriga som en gång haft rikligt med framgångar såsom Missy, Lauryn Hill, Eve och även Lil Kim verkar ha fastna i en dvala.

Lil Mama slog igenom härom året, visserligen med tuggummi-osande radiopop, men ändå, för att försvinna lika fort och sedan hoppas upp på scenen brevid Jay-Z och Rihanna och bara göra bort sig.

Så vad kan vi förvänta oss av framtiden, en drömscenario vore att se Missy Elliot komma tillbaka i gammal god form och agera isbrytare åt övriga kvinnor, detsamma hoppas jag om Lil Kim, som innan hon åkte in släppte ett smärre mästerverk i "The Naked Truth". Vidare skulle det vara riktigt fet om Rah Digga kunde få släppa något, Lauryn Hill ta tag i musiken igen och att få se en ny generation ta klivet fullt ut som Kid Sister och Jean Grae.

Men varför skulle dessa kvinnor ha mer gemensamt med varandra än t ex Foxy och Jay-Z? Visst dom får byta om i samma omklädningsrum och har alla vaginor, men det kanske är fel att bunta ihop dem i samma kategori baserat på kön å andra sidan har det en betydelse och är enkelt att göra då det trots allt är ganska sällsynt.


, , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback