Capone-N-Noreaga - The War Report 2 Recension

2010-07-13 @ 23:12:00

1997 släpptes den första "War Report" skivan, det har varit en krokig väg för duon framtill uppföljaren, med fängelsevistelser för Capone, skivbolagsstrul och skottlossningar.

Men nu ligger man tryggt under Raekwons etikett "Ice Water" , hans närvaro på projektet märks med b la 3 gästspel. Här verkar herrarna funnit arbetsro. Det finns inga singlar för radion, inget för topplistorna utan det är stenhård gaturap, det låter New York helt enkelt.

Men det blir nästan aldrig klyschigt, visst blir det en del bitches, kokain och vapen, men inte till överdrift och det känns heller inte påklistrat utan genuint och äkta.

Plattan inleds med "Pain" en mörk sak producerad av The Alchemist och den är riktigt bra, det berättas tragiska ghettoberättelser som når hjärtat.
































Vidare har vi "Bodega Stories" som kanske inte är något märkvärdigt men ett trevligt inslag med gästande The LOX.

"My Attribute" är mer av en banger och höjer tempen en aning, detsamma gäller "Favour For A Favour" parollen som man lånat från Nas gamla låt med samma titel. Nas hittar vi sen som gäst på "With Me" och lägger en klart godkänd vers.

"Hood Pride" med Faith Evans är första singeln, men det är ingen typisk marknadsanpassad RnB historia, utan Faith Evans sång passar in och förhöjer.

Detsamma gäller "The Corner" med Avery Storm, det är vackert på ett melankoliskt beat drivet av en loopad vissling. "Live On, Live Long pt.2" är en hyllning till CNN´s mentor Tragedy Khadafi, som faktiskt var mer involverad i deras debutalbum än Capone.

"Brother From Another Mother" är albumets bästa spår, som titeln skvallrar om handlar den om broderskap, den är jävligt bra helt enkelt.

Sista spåret heter "Obituary" och tillhör också ett av de bästa spåren, ingen refräng, bara rim direkt från hjärtat, en låt om fallna bröder och smärtan som döden genererar, över en sorglig kyrkorgel.

"The War Report 2" är en värdig fanbärare för New York-soundet, i samma anda som "Illmatic", "Reasonable Doubt" och "Only Built For Cuban Linx". Man når inte hela vägen upp till nivån som just nämnda album, men man är inte långt ifrån, detta är New York rap som inte år tråkig, som det så lätt kan bli i dessa tider när alla verkar lida av prestationsångest, överraskande bra skit!

7,5/10

Bästa Spår:

"Brother From Another Mother"
"Obituary"
"The Corner" Med Avery Storm
"Pain"
"Hood Pride" Med Faith Evans

, , , , , ,

RecensionerTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback