Ny Kategori: Recension!

2010-07-07 @ 19:48:34
Det är dags att ge sig in i recensent rollen, någon måste rensa upp bland korrumperade och enögda journalister, det mest subjektiva, insiktsfulla och bästa hittar ni här på 99Probs!

Först ut blir Big Boi´s senaste!

Vissa kallade "Sir Lucious Left Foot" för söderns "Detox", visst har plattan varit hypad och efterlängtad, men soundmässigt är den långt ifrån Dr.Dre, även om hans högra hand Scott Storch har bidragit med ett av de bästa spåren "Shutterbug" som även var första singeln, men det låter inte Storchigt, det låter som övriga plattan jäkligt funkigt med en stänk av soul, med knorrande 808´s blir det futuriskt funk.

En bit som sticker ut från den beskrivningen är "General Patton" med Big Rube, som är en mäktig, dramatisk trumpet-driven historia och ett av skivans bästa spår.

Big Boi har samlat ihop en trevlig skara gäster, vi hittar bekantingar som Sleepy Brown, men även mer otippade sådana som Yelawolf, B.O.B, Gucci Mane och T.I.
Big Boi
På "You Aint No DJ" gästar Yelawolf och gör det riktigt bra på ett tungt minimalistiskt beat, liknande "Drop it like its hot" med Snoop.

För den som skaffar sig deluxe-versionen innefattar plattan även bonusspår med André3000 och Raekwon och en remix version av "Shine Blockas" med Bun B och Project Pat.

Men den absoluta höjdpunkten anser jag vara "For Your Sorrows" med legendariska George Clinton på refränger och en vers med minst lika legendarisk Too Short och Sam Chris.

Det är ett jäkligt bra album, men jag är inget större fan av OutKast-soundet, men för den inbitne bör detta var mer exalterande än för än dendrofil i skogen, Big Boi har tagit det traditionella OutKast/Dungeon Family soundet in i framtiden, utan att sälja sig till alltför kommersiella krafter.

8/10

Bästa Spår:
"Shutterbug" Med Cutty
"General Patton" Med Big Rube
"You Aint No DJ" Med Yelawolf
"For Your Sorrows" Med George Clinton, Too Short & Sam Chris
"Follow Us" Med Vonnegutt

Lyssna på albumet på Spotfiy: Big Boi – Sir Lucious Left Foot...The Son Of Chico Dusty



, , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback