Fat Joe - The Darkside Vol.1 Recension

2010-07-30 @ 15:05:39
Fat Joe har haft en karriär som gått upp och ner, på sistone har det mest varit ner, förra årets "J.O.S.E 2" samma gäller collabo-plattan "K.A.R" så förväntningarna på "The Darkside Vol.1" har inte varit höga.

Joey Crack har levererat några av årtiondets fetaste singlar i "Lean Back" och "Make It Rain" med Lil Wayne, men albumen har aldrig hållt samma standard, Joey har försökt hänga med i hiphopens trendutveckling och flyttade ner till Miami och undrade på "Make It Rain": "Now why's everybody so mad at the South for
Change your style up, switch to southpaw".

Ironiskt nog har Fat Joe lämnat den tanken helt och har enligt honom själv insett att fansen vill ha New York-shitet, i samma stil som han slog igenom med D.I.T.C.

Redan på introt sätter Fat Joe standarden, det är mörkt och mäktigt, han passar även på att ge 50 Cent en käftsmäll och rappar: "When Curtis die, we gonna throw the biggest party".

"Valley Of Death" producerad av Cool & Dre inleder sedan plattan med ett beat man inte kan känna sig ocool till och Joe visar att han är tillbaka i gammal god form, rappar stenhårt om hustlandet på New Yorks gator.
Han fortsätter i samma anda med "I Am Crack" en gitarr driven låt som är "Cocaine-rap" rakt igenom, även denna tung och mörk, på "Kilo" dyker duon som personifierar det man kallar "Coke-rap" Clipse och även en pånyttfödd Cam´ron, det handlar fortfarande om crack och man använder sig av samma sampling som Ghostface Killah´s låt med samma titel, vilket gör att man jämför de båda bitarna, Ghost är bättre men Joey´s är ändå jävligt bra.

"Rappers Are In Danger" är precis som föregående låt producerad av DJ Infamous och är mitt favorit spår, riktigt hardcore back in the days New York shit, komplett med scratchad hook.


Ledsingeln "Ha Ha (Slow Down)" har funnits ute en längre tid och jag blev inte speciellt imponerad när den kom men passar liksom in i albumets totala ljubild och växer på en, Young Jeezy gör ett bra gästspel och bidrar med lite söderninfluenser, mer södern hittar vi på "Heavenly Father" med en bön av Lil Wayne som en del av refrängen, Joey passar här på att bemöta påståendena om att han tagit hand om polaren Big Punishers änka, det känns ärligt och hjärtligt, och för dom som tvekade om Fat Joe´s kamratskap får klarhet i frågan.

"The Darkside" är just som titeln antyder, även om Trey Songz och R.Kelly gästar vars ett spår är det soul och RnB i precis lagom dos, inte för mycket smör, ingen gjort bara för "the ladies" eller radion, utan deras sång fyller en funktion. Slutligen måste man även nämna "Im Gone" en låt producerad av DJ Premier, men det låter inte alls som man kunde förväntat, "Preemo on the beat, yeah i know it sounds different" rimmar Joe inledningsvis och blickar tillbaka på sin karriär.


Detta är förmodligen Joey Crack´s bästa album någonsin och vi kan bara hoppas att han fortsätter i samma stil, efter allt snack om att inget intressant kommer från New York längre och vem som ska ta det tillbaka till Hiphopens ursprungliga huvudstad, Det har Fat Joe gjort och nu är det upp till hans kollegor att försöka toppa detta. go get it!

9/10

Bästa Spår
:

"Rappers Are In Danger"
"Valley Of Death"
"Im Gone"
"I Am Crack"
"If It Aint About Money" med Trey Songz





, , , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Kommentarer

Postat av: Vilde

Hei! Kjempefin blogg du har!!



Hadde vært utrolig snilt om du hadde kommentert på min blogg og ;)



-Viles
2010-07-30 @ 16:06:45
URL: http://www.viles.blogg.no



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback