Plies - Goon Affiliated Recension

2010-07-12 @ 00:15:16
Plies är en artist som byggt sin karriär på sitt Gangster-rykte, vilket även det har ifrågasatts och men har ändå gjort så med framgång, det handlar inte om djupa texter, rimschema och fyndiga punchlines, vilket inte alltid är nödvändigt om man bara har tillräkligt med attityd och känsla.

Efter att ha släppt tre plattor under väldigt kort tid (2007-2008) är han nu tillbaka med sitt fjärde och förmodligen sämsta hittills, albumet är i stort sätt en kliché, vi hittar de typiska RnB-flörtarna riktade till damerna och de stenhårda gangsta-spåren riktade till oss med adrenalin i överflöd, men det är inte bra.

Albumet inledds med "Go Live" som inger hopp, stenhård sydstats/gangsta-shit, något Plies bemästrar.
Men sen blir det bara tråkigt och avslaget, singeln "Becky" dyker upp i mitten av plattan som ett smärre guldkorn producerad av J.R Rotem och ett av få beats som håller hög standard.

"Kitty, Kitty" med Trey Songz är ett tydligt exempel på en låt gjord för att blidka damerna, men det är bara tråkigt, det samma gäller "Goonette" som handlar om den kvinnliga versionen av en "Goon" i klädd rosa skidmask.

Plies


Sämst av allt är "Good Dick" som handlar om Plies penis, det är en av få låtar som lyckats göra mig lite smått äcklad, jävligt weird.

På "Look Like" assisteras Fort Myers, Florida rapparen av Young Jeezy och Fabolous men de gör det varken bättre eller sämre.


Plies känns som en dålig piratkopia av T.I. blandat med en Lil Jon i målbrottet, det är inte genom kasst, men absolut inte värt att införskaffa.

Bästa Spår:

"Go Live"
"Becky"

3/10

, , , ,
RecensionerTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback