Get Your Ticket!

2010-06-06 @ 21:50:24
När det handlar om Clicks, Posses, Crews som denna kategori heter måste Dungeon Family nämnas ett kollektiv beståendes av mer rappare och producenter än vad man orkar nämna, de gick samman i en tid då sydstats-rappen inte var på tapeten, körde de på för fullt och banade sedermera vägen för kommande sydstats-rappare och för populariteten som nu finns.
De fungerade som en fackförening för underskattade Atlanta artister, bakom soundet låg Organized Noize, producent-trion bestående av Sleepy Brown, Ray Murray och Rico Wade.

Dungeon Family
inkluderar artister så som: OutKast, Goodie Mob, Parental Advisory, The Lumberjacks, Joi, Cool Breeze och många många fler, även Killer Mike och Bubba Sparxx har ett finger med i spelet. Många konstnärliga, annorlunda artister samlade i ett. Men inte enbart unika utan även skillade på micken.

2001 släpptes deras enda gemensamma projekt (hittills) "Even In Darkness" ett smärre mästerverk som dock inte sålde speciellt bra, men det bevisar ingenting i detta fall.
Dungeon Family
Dom har sedan gått olika vägar, vissa är numera bortglömda medans vissa utvecklats till världsstjärnor, de har egentligen inte splittrats men om det någonsin blir ett nytt samarbete är det ingen som vet, men jag hoppas.
Dungeon Family
Med så många ego samlade under samma flagga är det som upplagt för konflikter och alla drog väl heller inte jämt och framgångarna som solo och/eller i annan konstellation har varierat. Cee-Lo har gjort succé som ena halvan av Gnarls Barkley, Killer Mike hänger ihop med T.I. nuförtiden och Big Boi ska äntligen släppa solodebut. Är Wu-Tang den enda "supergrupp" som håller ihop? Trans DF Express, min absoluta Dungeon favorit:

, , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback