Ruff Ryders

2010-06-30 @ 23:23:32
Earl Simmons aka DMX gjorde Ruff Ryders känt för allmänheten, bolaget grundades av Swizz Beatz farbrödrar och faster, till en början som ett management bolag men utvecklades med tiden till en rörelse.


1998 släppte DMX sin debut platta "Its Dark And In Hell Its Hot", en klassiker som gick rakt in som etta på Billboard, men det var inte nog där samma år släppte han även "Flesh Of My Flesh, Blood Of My Blood" som även den gick in som etta, ett minst sagt framgångsrikt år, med singeln "Ruff Ryders Anthem" producerad av Swizz Beatz intog DMX tronen av Hip Hop gamet.
Earl Simmons
Swizzy agerade in-house producent och artister såsom Eve, The L.O.X (Jadakiss, Sheek Louch, Styles P) som inte lyckades hos Bad Boy anslöt tillsammans med Drag-On, Jin, Yung Won, Kartoon, Murda Mook och en drös till med artister redo att reppa Ruff Ryders.

Eve´s debutabum "Let There Be Eve...Ruff Ryders First Lady" släppt 99, blev historiskt då det var det första albumet släppt av en kvinnlig rappare som gick in som etta på Billboard, plattan var i princip uteslutande producerad av Swizz Beatz och innehöll b la hitsingeln "Gotta Man".

Eve befäste och förhöjde statusen på Ruff Ryders med sin succé, DMX släppte "And Then There Was X" samma år och fortsatte leverera musik som föll fansen i smaken.
Eve
The L.O.X fick revansch med "We Are The Streets" släppt 2000 vilken även var starten för en framgångsrik solokarriär för Jadakiss.

förutom DMX´s solo släpp är det samlingsplattorna "Ryde Or Die" som har en speciell plats i mitt hjärta och speciellt Vol.2, förutom Ruff Ryders artister hittar vi gäster såsom Scarface, Snoop Dogg och en ung och hungrig Twista som spottar fortare än någonsin.


I samma takt som DMX började gå ner sig i droger, kriminalitet och allmänt retarderat beteende, började även Ruff Ryders framgångar dala, visserligen släppte X ytterligare två framgångsrika album innan floppen "Year Of The Dog...Again" men det gick sakta men säkert neråt, Jin släppte sitt enda album "The Rest Is History" och är den mest framgångsrika asiatiska rapparen och erkänt skicklig lyricist som av någon anledning la micken på hyllan.
ruff ryders
The L.O.X satsade mer och mer på sitt eget bolag D-Block och de mindre artisterna hade ingen chans utan uppbackning av Earl.

Swizz Beatz har utvecklats till en "super-producent" och har jobbat med alla stora namn, det sägs att i år ska ett nytt Ruff Ryders album släppas och återförena crewet, men det kräver att DMX slutar bli gripen i varje delstat han dyker upp i och det känns tyvärr otroligt för tillfället.

Det senaste tillskottet till det trögflytande bolaget är Cassidy som skördade en del framgångar för ett par år sen, men som även han har drabbats av stiltje i karriären.

Frågan är om de någonsin kommer tillbaka, i vilket fall som helst är DMX en av de mest framgångsrika rapparna genom tiderna, med över 30 miljoner skivor sålda på meritlistan.
hip hop groups

En intressant parentes är att DMX från början skulle ingå i en grupp med Jay-Z och Ja Rule som hette Murda Inc. vilket Ja Rule och Irv Gotti sedan använde som namn på sitt skivbolag, vad som gick snett där vet jag inte, men X beefade med båda tåv och har än idag inte squashat beefen med Jigga.
, , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback