Juice Crew

2010-06-17 @ 23:50:16

Old School Hip Hop ignoreras ofta i dessa dagar därför tänkte jag att vi tar en titt på Juice Crew, som symboliserar allt det där man förknippar old school med. Juice Crew var/är ett kollektiv bestående av nästan uteslutande Queens, New York artister och grundades av två legendarer Marley Marl, producenten som rankas av många som den bäste i sitt slag och DJ Mr.Magic , den störste radioprofilen inom urban musik under 80-talet.
Juice Crew


Roxanne Shanté var endast 15 år när hon hookade upp med Juice Crew och hennes kommande succé var baserad på en "diss" låt hon gjorde riktad mot UTFO som passande nog hade gjort en låt som hette "Roxanne, Roxanne". Efter detta gjordes hur många "Roxanne" låtar som helst och alla verkade lägga sig i, i vilket fall som helst är Roxanne Shanté en pionjär och en av de första kvinnorna på micken, en kaxig tjej som tog sig fram bland männen.

Vidare anslöt sig MC Shan kusin till Marley Marl till gruppen och det var här den mytomspunna beefen med Boogie Down Productions tog fart, den då okände KRS-One valde att tolka MC Shan´s "The Bridge" som en diss mot hans eget område Bronx och svarade med "South Bronx", som blev en jättesuccé och en anthem för varenda snubbe från Bronx. MC Shan och hans Juice Crew gav sig inte utan släppte som replik "Kill That Noise" varpå BDP kontrade med "The Bridge Is Over" och sådär fortsatte det. Lägg därtill att en annan legendarisk profil Kool DJ Red Alert "Breakade" BDP´s diss som redan hade en rivalitet med Juice Crew lojala Mr.Magic.

Låtarna är idag räknade till några av de bästa battle-låtarna som någonsin gjorts och KRS säger själv att hade Juice Crew ignorerat honom hade han aldrig nåt dit han är idag.

Livet gick vidare och Juice Crew expanderade, in kom Big Daddy Kane, Biz Markie, Kool G Rap med DJ Polo, Maste Ace, Tragedy The Intelligent Hoodlum och Craig G, inga artister som är flickscouter på micken, alla kända för att vara grymma lyricister!

Juice Crew ägde 80-talet men förpassades till bakgrunden desto längre 90-talet förflöt, men ingen kan förneka inflyttandet de har haft på hela gamet.

Big Daddy Kane kan räknas av många som en av dem bästa MC´s ever och alla från Eminem till Rza till Kool Moe Dee instämmer i det påståendet.

Kool G Rap kallas gudfadern av gangsta rap, med stenhårda rim över råa beats är jag villig att hålla med, men han har även texterna och rimmen, en perfekt kombination, G Rap lever vidare i gamet och har på sistone ryktats ha signat både till G-Unit och till Rick Ross Maybach Music.
Old School Hip Hop
Hade en konstellation av samma slag i dagens klimat fungerat, det hade varit intressant att få se dessa herrar (och dam) i modern tappning ta upp kampen på moderna beats, gärna med Marley Marl bakom spakarna med lite yngre förmågor som influens, men något crew med samma skills som Juice Crew tror jag aldrig vi får se igen, skyll det på kommersialiseringen av kulturen, det är säkerligen en faktor, men egot har nog växt sig allldeles för stort för alldeles för många, kollektivet går inte längre först.
Mc Shan Marley Marl
Håll utkik efter Juice Crew Spotify Playlist, coming soon!

, , , , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer

Postat av: Anonym

fin blogg du :) följ gärna min blogg http://www.bloglovin.com/sv/blog/1789822/tobbs/follow



lämna en kommentar så blir tobbs glad ;)
2010-06-18 @ 17:25:05


Postat av: ShadyBoy

Emin3m
2010-08-20 @ 22:45:35
URL: http://justshady.com/


Postat av: ShadyBoy

Nice Blogg. :D
2010-08-20 @ 23:01:07
URL: http://justshady.com/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback