Officer Ricky

2010-05-03 @ 17:47:11
Åsikterna är många om Curtis "50 Cent" Jackson, vad alla dock verkar kunna enas om är att debuten "Get Rich Or Die Tryin" är en klassiker, sen går åsikterna isär, han har blivit för kommersiell, han förstör hiphop osv osv.

Den klassiska beefen med Ja Rule, som faktiskt till stor del satt punkt för hans karriär vann han med råge.
Men han var den hungriga uppstickaren då, en som svinga underifrån, medan Ja Rule satt på en hög av pengar och skrattade.

Sen dess har han gått emot en del artister som många av 50´s dåvarande fans också var fans till och folk blev kluvna när han gick emot, Fat Joe, Jadakiss med D-Block och Nas, splittringen blev ytterligare påtaglig när The Game (eller numera enbart Game) lämnade G-Unit.

Sen dess har en del mindre beefs dykt upp här och där och förra årets med Rick Ross tog han till en helt ny nivå.

Ursprunget ska ha varit att Ricky tyckte 50 Cent blängde snett under nån gala och släppte där efter några mindre smickrande rader. Curtis släppte en youtube video där han sa att han skulle fucka upp Rick Ross liv, vilket han förmodligen gjorde, Han kontaktade mamman till Ross barn, släppte en bok med henne där hon berättade om sitt liv och förstärkte påståendet om Ricky´s bakgrund som fängelsevakt.

Inte bra för en artist som byggt sin image på att ha varit Miami´s största kokainlangare.
Sedemera läpptes en porrfilm med Rick Ross före detta i huvudrollen på nätet, Curtis drev med "Officer Ricky" i en tecknadserie och poserade på bilder tillsammans med hans son och Floyd Mayweather i Las Vegas.
Lägg där till X antal diss låtar från båda lägren.

Tycka vad man vill, gick han för långt? Ja kanske, men jag tror om det är något Hip Hop publiken vill ha så är det rim från hjärtat, vilket Ross uppenbarligen inte levererar.

Förvånansvärt nog tycker jag det bästa med hela den här beefen är en låt som Tony Yayo släppte på sitt mixtape "The Swine Flu" som heter "Somebody snitched on me", tankar ner hela mixtapet här:
http://www.zshare.net/download/607881733ae7fe0c/



, , , , , ,
Beefs & BattlesTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback