Young Money

2010-05-31 @ 22:33:44
"Young Money", Lil Wayne´s underetikett till "Cash Money Records" är både ett skivbolag och "crew" eller supergrupp som redan skördat framgångar och har en liknande taktik som T.I. och "Grand Hustle" som jag skrev om senast, läs här: http://ninetynineproblemsbutmykicksaintone.blogg.se/2010/may/pimp-squad-click.html

efter att den enorma succén med "The Carter III" var det dags att plocka fram andra artister i rampljuset, några av de mest hypade artisterna finns under Weezy´s paraply såsom Drake och Nicki Minaj.
Andra artister som är medlemmar av Young Money är: Mack Maine, Tyga, Gudda Gudda, Jae Millz, Lil Chuckee, Lil Twist, Shanell, T-Streets, Short Dawg och Cory Gunz.

Drake har inte undgått någon och att ha honom ombord är en enorm tillgång för Wayne, även Tyga, Jae Millz och Nicki Minaj är artister som förväntas få sitt stora genombrott inom en snar framtid.

Gemensamt för de flesta artisterna är att de kan klassificeras som "Hipsters", lite tajtare byxor än traditionellt, lite blödigare texter än genomsnittet, tycka vad man vill men det är ett koncept som funkar.


Det gemensamma albumet "We Are Young Money" som släpptes i december förra året har hittills sålt i 440 000 ex och genererat radiohitar som "Every Girl" men kanske främst "Bed Rock" med Lloyd, som verkligen etsar sig fast i hjärnan vare sig man vill eller inte.

Nu står Drake på tur att få sitt internationella genombrott, när väl debuten "Thank me later" släpps kommer han bli hur stor som helst.

Nicki Minaj jämförs med Lil Kim och likheterna går inte att förneka, anspelningarna på sex och den kaxiga rapstilen är två gemensamma nämnare, hon har redan bevisat sina skills på diverse mixtapes och gästverser, debuten sägs komma under sommaren.

Lil Kim anno 1990-nånting och Nicki Minaj anno 2000-nånting.

När Wayne är ute på gatorna igen får vi se om det blir fart på samtliga Young Money artister, kan han smitta av sin egen arbetsmoral på övriga blir det massivt.
, , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback