Hip Hop, Hip Is Not For Hipster

2010-11-15 @ 01:22:55
Hipsters det har varit mycket snack om hur de invaderat hip hopen, vår kultur eller är dom en del av kulturen och i så fall är inte det ok? Nej mina vänner dom är inte en del av kulturen dom är inte en del av någon kultur överhuvudtaget, en hipster kan endast jämföras med den blodsugande fästingar som hoppar från kropp till kropp och byter så fort dom är fulla eller dör...helst dör.

Liksom de gjort med politiska ideologier gör dom även med kulturella fenomen, för hipstern ser inget värde i låt säga The Cool Kids, de ser endast värdet i att kunna associeras med dem och kunna vidare berätta att dom lyssnar på The Cool Kids, men när så för många lyssnar på samma sjunker värdet och statusen på att var en åhörare av deras musik och byter således värdkropp, därför är dom ett hot mot alla kulturyttringar trots att dom ofta framställs som kulturberikare, de ses i dessa sammanhang, som journalister, som klubb-promoter, designers och så vidare, men låt er icke luras dom bär falsk vittnesbörd.

En hipster är en ondskefull nörd, en nörd är oftast en underbar människa som besitter en oerhörd kunskap inom vissa område en människa som oftast får ta alldeles för mycket skit under sin upväxt för att sedan bli framgångsrik som vuxen, men Hipstern den ondskefulle-nörden, blir vuxenvärldens bully, med ironiska blickar, ironiska mustacher och väldigt fula byxor och tröjor också för den delen, dom har redan invaderat den elektroniksa musik scenen som är förlorad för alltid.

Hip Hop har alltid varit den "lille mannens" kamp mot överheten, inte en bortskämd hipsters lekstuga där han får röka ostört utan föräldrarnas insyn, mitt största vapen mot dessa grupperingar är att bjuda in deras  föräldrar till tillställningar där vår musik spelas, på så sätt blir deras bluff synad, ciggen fimpas, vinet rinner likt en syndaflod längs golvet och pratet om en bohemisk och vild uppväxt stiger mot skyn lika fort som röken från den egenhändigt rullade ciggen. Låt dig aldrig avskräckas att bära de kläder du vill, det handlar inte om det, det handlar om attityder.

Låt oss i frid få leva med våra excentriska artister som nämnda Cool Kids eller Kanye West, Kidz In The Hall eller någon annan som tvingats på etiketten hipster och låt oss för alltid hålla det ute, låt dom bygga sitt eget kotteri, där overiszed tischor trängs med grova bågar, men som Thåström sa: Släpp aldrig in dom här!
 , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer

Postat av: ANIE

wörd bruv
2010-11-15 @ 22:29:16
URL: http://www.anie.se


Postat av: Anonym

Jag förstår inte hur du seriöst orkar slösa din tid på att skriva om ett "folkgrupp" du själv inte tycker om. Varför vara så hatisk? De så kallade "hipsters" har bra egenskaper som du missar helt och hållet. De är kreativa oftast. Vissa är designer, fotografer, konstnärer osv, jag ser inget fel med det. Om man kollar på ungdommar som är hipsters så måste jag säga (som själv är ungdom) att det är en av de bästa stilen/levnadssättet man kan ha. Det finns så många korkade/ trashiga ungdomar och människor över lag, och asocieras man till hipster så tycker man även att personen är smart. Det finns vissa nackdelar med "hipsteriet" också såklart. Man är väldigt ytlig när man ska välja sitt umgänge men sen är man jättetrevlig och så till sina nära kompisar. Man har en attitud som skriker Jag är för cool för dig. Jag ser inte "hipsteriet" som ett hot, mer som en kreativitet som vuxit och blivit större. Folk blir mer/ vågar vara sig själva utan att följa det klassiska idealet som har varit i åratal. Världen behöver det här för att utvecklas. Hipsters ser dig och andra stereo types som hot, där av deras attitud som skriker "jag är för bra för dig".
2011-03-23 @ 01:42:55
URL: http://chairo.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback