Spotify Playlists...This Far II

2010-11-10 @ 23:58:27
En gång i månaden dyker det upp en ny spellista här 99 Problems och nu är dax för ytterligare en summering av vad som redan har släppts, med en trevlig liten förklarande text till var och en, gotta catch em all!

Hip Hop: Best Of The Decade 00-09
Här har vi samlat 600 låtar från årtiondet vi alldeles nyss lämnade, klassiska album som Big L´s The Big Picture, Cunninlynguists Will Rap For Food, 50 Cent´s Get Rich Or Die Tryin och Ghostface Killah´s The Pretty Toney Album har fått bidra med låtar, men så klart mycket mycket mer.

Hip Hop: The Golden Era
Vi tar oss tillbaka till det gyllene 90-talet, när tyngdvikten låg på lyricism och beaten var samplade och scratchade,
90-talet var ju faktiskt inte bara New York, västkustens insats är icke att förglömmas, Death Row Records dominerade topplistorna i konkurrens med Bad Boy, vi fick även njuta Gangstarr, Mobb Deep, Nas, Das EFX, Wu-Tang, Goodie Mob, Naughty by Nature och så vidare, för den med 90-tals fetisch. 600 bitar att tugga igenom!

The Swedish Shit
Svensk hip hop har upplevt upp och nedgångar, när hypen dog levde mycket trots allt kvar, här hittar man allt från dem tidigaste åren innan Petter så som Leila K, Latin Kings, Stonefunkers, Just D, Infinite Mass till Petter, Ken, Ayo, Rusiak och Blues vidare till Näääk, Max Peezay och Maskinen.

Old School Hip Hop 79-89
Detta är som att åka till Pakistan för att studera koranen, här hittar du det grundläggande och fundamentala i hip hopen, mellan åren 1979-1989 dominerade artister som Afrika Bambaata, Busy Bee, Big Daddy Kane, Kool Moe Dee, Sugarhill Gang, Kurtis Blow, LL Cool J och inte minst Run DMC.

Dre Beats
200 beats producerade av Dr.Dre, anses av många vara den bästa producenten genom tiderna och här får man möjlighet att bedöma det, från N.W.A tiden, till Eminem och 50 Cent.

Like im a motherfucking politician
Här är all hip hop med ett politiskt budskap samlat oftast med revolutionära budskap, självklart platsar Public Enemy, Jedi Mind Tricks, Loop Troop och Immortal Technique på den här playlisten men även mer otippade artister som Outlandish, även dom har ett budskap att förmedla.

I Got Feelings To Hip Hop
det här är listan där rappare blir emotionella, ämnen som döden, svek, smärta och livet, djup helt enkelt.
2pac, Eminem, Tech N9ne, Atmosphere, K´naan och Kid Cudi öppnar sina hjärtan.

Lets Get It, Motivation
En kombination av T.I. och Young Jeezy´s ord  utgör titeln och som den antyder handlar det om motiverande musik, för dig som behöver en liten push, ska övervinna något eller helt enkelt behöver motivation.

Got Beef?
Rappare har en förmåga att ogilla varandra, här är de bästa diss-låtarna Spotify har att erbjuda, klassiker som Nas Ether och Jay-z´s Takeover och mycket därtill.

It Aint A Hit Til Nate Dogg Spit
Långt innan T-Pains och Akons glansdagar förgyllde Nate Dogg otaligt många hits med sin unika stämma, 100 bitar med västkusts hundens röst på refrängen, Snoop och Warren G är de vanligaste samarbetarna, men Nate Dogg har varit i gamet länge och hookat upp med t ex Lil Flip, Lloyd Banks och Memphis Bleek.

Odd Collabos: Hip Hop
den här spellistan är dedikerad till konstiga och otippade collabos, där med inte sagt att det alltid blir så bra, men dom är annorlunda och det är det som är syftet, vad sägs om Busta Rhymes och Ozzy Osbourne, DMX och Marylin Manson, Naughty By Nature och Pink, ja ni fattar.

Hip Hop Soul
200 låtar med en smörsångare/sångerska som lägger hooken, lite stereotypt kan man väl säga for the ladies, men skäms inte män där ute det är nya tider, collabos med artister som Brandy, John Legend, Robin Thicke, Jamie Foxx, R.Kelly, Keri Hilson, Joe, R&B som faktiskt är bra.

Make love not..
Spellistan för den med ett brustet hjärt eller som funnit kärleken, kärlek handlar det om varifall och självklart tar Kanye West plats, men även 50 Cent har gjort många låtar till the special lady vilket man kanske inte tror, vidare bidrar Kano, The Mitchell Brothers, K-Os och många fler högkalibriga rappare med låtar.

The Neptunes Beats
Chad Hugo och Pharrell Williams var kungar i beatmakeri under en lång period, idag har man tappat lite, men klassikerna lever kvar, fortfarande lika bra och fortfarande med futuristiska tongångar, Ludacris, Clipse, Busta Rhymes, Shyne och Mystikal är bara några av dem som haft äran att lägga rim över Neptunes beats.

Ghost Ride That Shit
Hyllningen till the bay area och hyphyn, 200 låtar mycket elektroniskt drivna beats, med skruvade loopar, klubbdängor, men också tillbakalutad skit att ghostrida till, Mac Dre, E-40, Too Short, The Federation, Dem Hoodstarz, Messy Marv, San Quinn, Mistah F.A.B. och listan fortsätter.


New Orleans Bounce & Hip Hop
Som titeln antyder hittar vi här New Orleans egna sound Bounce, underjordiskt och kommersiellt, Cash Money och No Limit dominerar medan DJ Jubilee, DJ Jimi och liknande sticker ut.

Just Blaze Beats
74 produktioner från Just Blaze, snubben har en väldig bredd från soulsamplingar till smutsiga södern soundet med ylande keyboards, bra är det varifall, mycket Roc-A-Fella, en del T.I. och senaste Eminem låtarna.

Oh Timbaland
Timbaland beats från förr och nu, tänk Aaliyah, Missy Elliott och Ginuwine, en musikalisk resa som leder fram till Jay-Z, en egen solokarriär och mycket därtill bland annat produktion åt Björk.

Scott Storch Beats
Mannen som brännt miljoner på kokain, vin och kvinnor är numera nykter och tillbaka på banan, oavsett så gör han grymma beats, en gång i tiden samarbetade Scott Storch med The Roots men kanske mest känd som Dr.Dre´s högra hand, produktioner inom spannet av ovanämnda artister.

, , ,
Spotify PlaylistsTrackbacks ()

Kommentarer

Postat av: Almondy

Gött jobb
2010-11-16 @ 14:57:01



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback