Army Of The Pharaohs

2010-10-15 @ 22:25:40
Vinnie Paz frontmannen i Jedi Mind Tricks ville ena östkustens underground artister under samma flagg, resultatet blev Army Of The Pharaohs, som till en början 1998 bestod av Vinnie Paz, Chief Kamachi, Esoteric, Virtuoso och Bahamadia, i denna konstellation släpptes en del strö-låtar under 98, men det var istället Jedi Mind Tricks som nådde framgångar och AOTP hamnade i skymundan.

Det var först 2005 man tog plats på allvar, nya namn som Celph Titled, Apahty, Reef The Lost Cauze, Des Devious, King Syze, Faez One och Outerspace, Virtuoso och Bahamadia var inte längre medlemmar men man hade nu en ännu starkare grupp än ursprungligen.

det gemesamma albumet "The Torture Papers" sammanställdes 05 och var precis vad underjorden behövde, AOTP positionerade sig som ett "Underground Dream Team" med tunga beats, samplade stråkar och stor vikt på rimmen. 2007 släppte man andra plattan "Ritual Of The Battle" och släpptes liksom som första albumet av Babygrande Records, tredje spåret är producerat av Esoteric och heter "Dump The Clip" och är en låt som för alltid kommer ligga och pendla på min topp 5 lista över bästa låtar någonsin, för min del säger den låten allt om vilken talang AOTP besitter. För utom den här underbara låten var det också så att ett antal medlemmar tillkom i samband med plattan, Jus Allah, Doap Nixon, Demoz och King Magnetic gick in i startuppställningen.

"The Unholy Terror" släpptes i Mars i år och även till detta album tillkom nya medlemmar den här gången var det Block McCloud och Journalist som klarade inträdesprovet, man är alltså i dag 12 rappare och därtill även producenter. Army Of The Pharaohs har potential att bli ett nytt Wu-Tang Clan om man mer konsekvent gick ihop som ett, men skillnad är att AOTP inte har varit grunden för dessa artister så som Wu-Tang har varit för dess medlemmar, rapmässigt är man likvärdiga eller nästintill, dock har man ingen Rza och däri kanske den största skillnaden ligger.

Men AOTP-bägaren skvätter över sin framgång till dess anhängare och affiliates, Outerspace har definitvt kommit ut i ljuset, tyska Snowgoons är kanske de icke-amerikaner som vunnit mest respekt på den amerikanska underground scenen. Istället för att beskrivas som en supergrupp kanske man borde jämföra AOTP med en fackförening, som tar han om sina medlemmar, ger dem styrka och riktlinjer att använda sig av och ibland ses man och skapar ännu mer tillsammans och blandar dessutom i en skvätt politik.
Army Of The Pharaohs 
, , , , ,
EditorialsTrackbacks ()

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback